Dosar Eva: 7 vedete din România care au căzut în capcana drogurilor

Drogurile le dau târcoale vedetelor. Banii, nopțile pierdute pentru distracție, cercurile frecventate, curiozitatea, tentația de a fi "la modă" - sunt mulți factori care aduc stupefiantele în preajma personajelor publice, iar atunci când apare tentația, nu toți fac alegerea bună.

Cel mai recent caz din showbiz este cel al fotomodelului Lavinia Neagoe (31 de ani), judecată pentru trafic de droguri. Ea a ajuns să fie monitorizată de DIICOT după ce procurorii au luat urma unuia din cei mai versaţi traficanţi de droguri din Capitală, bucureşteanul Mayan-Na Djihlah (22 de ani), zis, „Gila”, care avea relaţii cu traficanţii din Spania şi din Olanda. Acesta racola tineri bucureşteni pentru a transporta cocaină în stomac, iar unul dintre dealerii de droguri ai lui Gila a fost interceptat în momentul în care stabilea o tranzacţie de droguri cu Lavinia Neagoe.
În apartamentul din Capitală al fotomodelului au fost găsite mii de pastile de MDMA și cannabis.
1 din 8

Răzvan Ciobanu, doi ani de agonie din cauza cocainei

În 2011, designerul a revenit în atenția presei după doi ani de cădere liberă: a dat faliment, a eșuat în modă, a devenit dependent de droguri și a rămas fără prieteni. După doi ani de pierzanie, el s-a pus pe picioare.

Răzvan Ciobanu a fost monitorizat de poliţişti sub acoperire care urmăreau o reţea de traficanţi de droguri în cluburile de fiţe din Capitală şi în hoteluri de lux. El a fost depistat în timp ce anchetatorii îi filau pe membrii reţelei de traficanţi de stupefiante din care făcea parte şi Cristian Paraschiv, unul dintre participanţii la show-ul TV „Rătăciţi în Panama", difuzat la Kanal D şi prezentat de Andrei Gheorghe.

Potrivit cotidianului Adevărul, Răzvan Ciobanu se „alimenta“ cu cocaină de la reţeaua condusă de Paraschiv. Acesta a fost arestat pentru trafic de droguri în octombrie 2009, el recunoscând în faţa anchetatorilor că Răzvan Ciobanu era unul dintre clienţii săi fideli. Designerul a intrat în conflict cu traficanţii de cocaină după ce a adunat datorii la ei de aproape 1.000 de euro.

Răzvan Ciobanu a susținut că nu a fost anchetat niciodată de procurori, deși presa a susţinut contrariul. "Anchetat nu am fost niciodată, pe omul care a făcut acuzaţiile nici măcar nu-l cunoşteam şi nu am vorbit cu el în viaţa mea deci nu ştiu, n-am ştiut niciodată cine este. Povestea cu ancheta nu este reală, nu ştiu de unde a pornit, dar cu siguranţă nu a pornit din senin, mi-e greu să cred că ar fi pornit din senin, s-a trezit cineva că hai să facem asta", a declarat Ciobanu pentru revista Tabu.
El a recunoscut că a consumat droguri. "Dacă mă întrebi dacă ştiu ce sunt alea droguri, ştiu unul dintre ele, şi dacă mă întrebi care este regretul meu este că în momentul în care a izbucnit povestea asta nu am ştiut cum să reacţionez pentru că lucrurile au pornit total din senin, fără să fi fost pregătit în vreun fel şi atunci prima reacţie pe care am avut-o a fost nu, nu nu. Sigur că nu e un lucru bun, să spui că <<vai, faceţi la fel>>, departe de mine lucrul ăsta, dar până la urmă face parte din experienţele fiecăruia şi cu toţii avem momente în care picăm în diverse zone, mai puţin de bun augur pentru noi ca oameni dar pe care le încercăm şi trebuie să ni le asumăm", a explicat Ciobanu.

19 August 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod