Documentarul HBO Doar o răsuflare va avea premiera națională la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Doar o răsuflare, o producție HBO Europe și Manifest Film, va avea premiera națională în cadrul Zilei HBO de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, ediția 2016.
Doar o răsuflare explorează natura profund contradictorie a iubirii in viața de familie. Reprezentând atât o călătorie de inițiere, cât și o parabolă teologică, filmul devine martorul a șapte ani din viața familei Sicrea care locuiește într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soția lui și cei trei copii. Dobrin așteaptș să se întâmple o minune care să o faca pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge.
Pe măsură ce copii devin adulți sub ochii noștri, vedem cum relația sa apropiată cu Dumnezeu afectează relațiile din familie.

Documentarul Doar o răsuflare / A Mere Breath este regizat și produs de Monica Lăzurean-Gorgan.  

Producția HBO și Manifest Film a avut premiera mondială în aprilie 2016, în Elveția, la festivalul Visions du Réel.

Producător executiv din partea HBO Europe este Hanka Kastelicova; producătorii documentarului din partea HBO România sunt Alina David și Andra Radu, iar Alexander Nanau este consultant (Editing Consultant HBO Europe).

Doar o răsuflare prezintă absurditatea și frumusețea, fragilitatea și puterea ființei umane, prinsă între iubire și credință, pământ și rai.
Reflectând povestea lui Iov, această fabulă existențială despre dragoste, credință și lupta dintre ele prezintă schimbările complexe ce se petrec în dinamica emoțională a familiei, totul pe fondul transformării ecologice, sociale și economice.

Documentarul va fi oferit publicului la Festivalul Internațional de Film Trasilvania joi, 2 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 16:30. Intrarea este liberă. Filmul va avea premiera la HBO România și pe HBO GO în toamna acestui an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod