Digi24 implineste 4 ani

4 ani de televiziune de ştiri corecte, echilibrate şi echidistante. 4 ani în care valori precum acurateţea informaţiei, diversitatea şi imparţialitatea au fost firul roşu al echipei de jurnalisti Digi24.

Televiziunea de ştiri a pregătit pentru ziua aniversară o serie de programe speciale şi două noi proiecte jurnalistice.  „Proiect de ţară” este numele campaniei lansate de Cosmin Prelipceanu pe 1 martie 2016. „Vorbim despre modernizarea României şi îi provocăm pe telespectatori şi politicieni să ne spună cum se poate face asta. Adică, un plan de modernizare trebuie să conţină ce? Politicienii ne cer votul anul asta, în alegerile locale şi parlamentare. Şi îi întrebăm: „Ce aveţi de gând să faceţi cu România?”. Acesta e marele proiect din acest an, şi începem să vorbim despre el la ora 09:00 dimineaţa, de la Sinaia”.

Bineînţeles, ne ocupăm în continuare de istorie”, spune Cosmin Prelipceanu, „aşa cum am făcut în cei patru ani care au trecut.

Ne uităm la primul val de modernizare a României, al lui Carol I, într-un proiect care se numeşte „Coroana de oţel” şi care e realizat de Elena Vijulie”.  „Comunismul a vrut să şteargă amintirea regelui Carol I. În mare parte, a reuşit. Dar, odată cu Regele Carol, au dispărut din reflexele noastre naţionale şi celelalte mari personalităţi care ne-au ridicat din colbul Balcanilor cu trăsăturile lor. Or, când îţi autodistrugi identitatea, nu mai poţi avea încredere în tine. În secolul XIX, România s-a ridicat repede şi durabil pe harta Europei. Românii aveau încredere în viitorul lor. La aproape 30 de ani de la Revoluţie, ar cam fi timpul să avem şi noi mai multă încredere”, spune Elena Vijulie.

Pentru 1 martie, Digi24  a pregătit o ediţie specială a „Digimatinalului”, iar pe parcursul zilei, telespectatorii pot urmări cele mai bune momente din “Jurnal pentru copii”, „Sănătatea in bucate”, „Ca-n filme”, „2.0”, „La volan”, „Bonton”, „Tinereţe fără bătrâneţe”,  „Digicult” şi materiale speciale pregătite de reporterii noştri: de la ameninţările cibernetice la infracţionalitatea stradală, de la o incursiune în culisele clădirii Guvernului până la dezvăluirea felului în care se produce o ştire de televiziune.

Adriana Nedelea revine pe micul ecran, cu transmisiuni în direct întreaga zi.

„De 1 martie, atunci când Digi24 împlineşte paru ani, voi fi alături de colegii mei, vă voi arăta ce se întâmplă în spatele camerei, cine sunt cei care vă aduc ştirile şi ce fac ei zi de zi. Veţi vedea redacţia Digi24 aşa cum nu aţi mai văzut-o până acum.”

La ora 20:00, într-o ediţie specială a „Jurnalului de seară”, transmisă în direct de la Castelul Peleş din Sinaia, Cosmin Prelipceanu are doi invitaţi de marcă: Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu. „Ţinem foarte mult la proiectul România furată, pe care îl continuăm şi în 2016”, spune Cosmin Prelipceanu.

De la ora 21:00 echipa de la “România furată” a pregătit o ediţie specială, omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Realizarea documentarului „Un minut şi o secundă” înseamnă o muncă de echipă de câteva luni, zeci de mărturii, sute de ore de vizionare şi montaj. Supravieţuitori, rude ale celor decedaţi la Colectiv, medici, poliţişti, procurori, oficialităţi - toţi au vorbit cu reporterii Digi24.  De la 23:00, Tudor Muşat intră în culisele Băncii Naţionale a României, într-o ediţie specială a emisiunii „24 într-o oră”.

Tot de la 1 martie 2016, Digi24 poate fi urmărit şi în Republica Moldova. Postul este inclus în grila operatorului Sun Communication din R. Moldova.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod