Designerul Yves Saint Laurent a murit

Facebook Twitter Comenteaza
Designerul Yves Saint Laurent a murit

Yves Saint Laurent, designer-ul francez, a decedat la Paris, pe 1 iunie 2008, la varsta de 71 de ani. Cauza mortii nu a fost facuta inca publica, dar se stie ca Saint Laurent suferea de mai multe probleme de sanatate, printre care dependenta de alcool si o depresie grava. Se pare ca acesta s-a simtit rau si s-a internat, in cursul saptamnii trecute, intr-un spital din Paris, unde a intrat in coma.

Nascut Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, pe 1 august 1936, la Oran (Algeria), designerul a cunoscut succesul de la o varsta frageda.
La 17 ani a castigat primul sau concurs de design, iar mai tarziu a devenit colaborator al lui Christian Dior.

Prima sa prezentare de moda a avut loc in 1959, cand a lansat liniei "Trapez", care renunta la taliile de viespe ale epocii, iar in 1961, Saint Laurent si-a creat propria casa de moda.

Principala realizare semnata Yves Saint Laurent este introducerea smokingului si taiorului-pantalon in vestimentatia feminina, fapt ce a dus la revolutionarea modului de a se imbraca al femeii moderne.

Pasionat de teatru si de opera, Yves Saint-Laurent a creat, de asemenea, decoruri si costume pentru numeroase spectacole semnate de nume celebre.
El s-a retras din lumea modei in 2002, cu o colectie de adio.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod