De la Anim'est, la Oscar

27 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
De la Anim'est, la Oscar

Trei dintre filmele prezentate la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est (desfasurata la Bucuresti in perioada 3-12 octombrie 2008) se afla pe lista nominalizatilor la Oscar.

"Waltz With Bashir"/"Vals cu Bashir", lungmetrajul care a deschis Anim'est in 2008, proaspat castigator al unui Glob de Aur, este favoritul la premiul Oscar pentru "Cel mai bun film intr-o limba straina". Principalul contracandidat al peliculei lui Ari Folman este laureatul cu Palme D'Or, "Entre les murs"/"In clasa".

In competitiile pentru castigarea premiului Oscar pentru "Cel mai bun scurt metraj de animatie" se afla si castigatorul "Mentiunii Speciale" in competitia Anim'est rezervata filmelor studentesti, "Oktapodi" si "This Way Up"/"Tot inainte", selectionat in competitia oficiala de scurt metraj a festivalului si unul dintre favoritele publicului de la Anim'est.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est se va desfasura in perioada 2-11 octombrie 2009 la Bucuresti, organizatorii, preconizand de pe acum un nou record de public, dupa ce, in 2007 si 2008, Anim'est a fost festivalul de film care a adus cei mai multi spectatori in salile bucurestene.


La editia din 2009 a Anim'est sunt asteptati de doua ori mai multi invitati decat in 2008. Realizatorii romani sunt invitati sa isi inscrie filmele in preselectia pentru cele cinci sectiuni competitive ale festivalului ("Lung metraj", "Scurt metraj", "Videoclip & Advertising", "Film studentesc" si "Film romanesc") pana la data de 1 iulie 2009, competitia oficiala urmand a fi anuntata in jurul datei de 10 septembrie 2009.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod