Dan Helciug isi lanseaza primul album solo din cariera, “HeArt”

Contine 12 piese, toate dedicate femeii. Sunt 100% compuse de Dan Helciug, in ultimii 2 ani, si inregistrate in studioul celor de la Sysound Records & Studios.

O terapie de cuplu, un film in care femeia este subiectul principal. Asa isi defineste Dan Helciug primul album solo, „HeArt”, pe care il lanseaza pe 8 iunie. „Albumul solo “HeArt” este un concept artistic nou pe care il propun publicului. Este 100% compus de mine. Sunt cantautor. In perioada 1998-2016 am compus peste 90 de piese. Muncesc la acest album din 2013 si am norocul sa lucrez cu o echipa extraordinara de instrumentisti fara de care nu stiu daca duceam pana la capat aceasta aventura”, spune Dan Helciug.

Dupa 2 ani de cautari, nopti petrecute in studioul de inregistrari si munca sustinuta artistul isi lanseaza joi, 8 iunie, la Gabroveni INN (Centrul cultural Arcub) albumul „HeArt”, distribuit de ASHA Records.

Un concept complet nou, altfel, plin de poezie si muzicalitate, care va surprinde publicul, primul album solo al lui Dan Helciug contine 12 piese, o colectie de povesti sensibile si tragi-comice de dragoste.

Pentru piesa “Tango 41” de pe album Dan Helciug a colaborat cu o prietena mai veche, vedeta de televiziune. “Este vorba de prietena mea draga, Cristina Cioran, o voce unica prin sensibilitatea ei aparte. Pe viitor vreau sa ii compun un album”. Soundul albumului “HeArt” este unul "american retro" și este asigurat de unul dintre cele mai bune studiouri din Romania, Sysound Records & Studios. Cele 12 piese de pe album sunt o combinatie subtila de poezie, teatru si muzica iar albumul este “o terapie de cuplu care te duce de la agonie la extaz”, cum spune chiar Dan.

Centrul Cultural Arcub (Gabroveni Inn) va gazdui, pe 8 iunie, lansarea in  avanpremiera a albumului “HeArt".

Detalii despre album pot fi accesate pe pagina de Facebook Dan Helciug (Artist).

Despre lansarea oficiala, album si alte secrete, Dan Helciug a raspuns la cateva intrebari, in exclusivitate pentru cititoarele eva.ro.

Care va fi soundul noului album?

Soundul albumului “HeArt” este unul "american retro" și este asigurat de unul dintre cele mai bune studiouri din Romania, Sysound Records & Studios. Sa spunem ca se încadreaza, oarecum, în zona retro-pop-blues-rock. Ma bucur si de sprijinul celor de la A&A Records, fara de care aceasta aventura ar fi fost mult mai dificila.

De ce un album solo?

“HeArt” este un concept nou, nu numai un album solo. Este o paleta noua de stari pe care o propun publicului, o combinatie subtila de poezie, teatru si muzica.

Iar femeia este cea care m-a inspirit.

Pe album sunt si piese dedicate doamnelor?

Acest album este dedicat doamnelor, este o terapie de cuplu care te duce de la agonie la extaz.

Cine a compus piesele?

Sunt cantautor si imi compun singur muzica si textele din 1998 (peste 90 de piese compuse pana acum). Pe de alta parte, am si norocul de a lucra cu instrumentisti fenomenali care imi sunt un sprijin fundamental.

Ai si un duet suspriza, cu o cunoscuta vedeta TV. Despre cine este vorba?

Este vorba de prietena mea draga, Cristina Cioran, o voce unica prin sensibilitatea ei aparte. Cantam impreuna “Tango 41”, o piesa cu o mare incarcatura emotionala. Cristina are o voce unica si, pe viitor, vreau sa ii compun un album.

Unde va avea loc lansarea?

Lansarea o sa fie pe 8 iunie, la ora 20.00, la Centrul Cultural Arcub (Gabroveni Inn) in Centrul Vechi.

O sa fie o lansare tip avanpremiera unde o sa se intre doar pe baza de invitatie. Voi avea alaturi prieteni, fani, oameni din industrie.

Ce ti-a fost cel mai greu sa realizezi la acest album?

Am intruchipat diferite personaje (sunt actor) pe acest album, lucru care m-a solicitat la maximum. Dupa cateva luni de experimentare aveam impresia ca am pregatit 5 piese de teatru :) 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod