Dan Bittman se joacă cu focul: "Își va pierde vocea definitiv"


Artistul în vârstă de 53 de ani a fost surprins recent în timp ce fuma, deși a avut probleme cu vocea după o operație la gât.

Plăcerea de a fuma l-ar putea costa scump pe Dan Bittman. Deși acest viciu i-a provocat mari probleme de sănătate, artistul nu a reușit să renunțe la țigări, el fiind surprins de reporterii de la Click! în timp ce fuma cu nesaț.

Tutunul îi poate agrava starea de sănătate solistului de la Holograf, după operația la gât pe care el a suportat-o în 2012 și care l-a scos din circuitul muzical o lungă perioadă de timp.

Cântărețul a recunoscut că fumează ocazional, deşi ştie că acest obicei nu-i face bine, dimpotrivă. Medicul Constantin Popa, cel care l-a ajutat pe Dan Bittman să-şi recapete vocea, a explicat pentru Click! la ce riscuri se supune solistul când fumează.

Doctorul a declarat că o ţigară fumată ocazional nu îi va face rău fostului său pacient, dar fumatul zilnic va determina pierderea vocii.

"Domnul Bittman își trăiește viața cu un anumit risc și eu i-am atras atenția asupra acestui lucru", a spus prof. dr. Constantin Popa, neurologul care i-a redat artistului vocea, în urmă cu doi ani.

"Dacă fumează o țigară pe săptămână, nu va avea probleme, însă, dacă fumează zilnic, își poate pierde vocea definitiv. De asemenea, o dată cu înaintarea în vârstă și în asociere cu fumatul, nu va mai obține aceeași calitate a octavelor și nici tonurile înalte de acum. Eu sper să fie conștient de acest lucru și, chiar dacă acum se simte bine, să nu exagereze cu fumatul", a adăugat medicul.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod