Dă culoare timpului lor!

Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru îngrijirea celor afectați de o boală incurabilă
HOSPICE Casa Speranței a lansat astăzi campania „Dă culoare timpului lor!” privind redirecționarea a 2% din impozitul pe venit pentru susținerea serviciilor de îngrijire paliativă oferite gratuit copiilor și adulților care suferă de boli incurabile, precum și a familiilor acestora.

Campania HOSPICE din acest an se concentrează pe problema calității vieții persoanelor aflate în suferință. O boală incurabilă întunecă bucuria clipelor petrecute împreună, afectându-l nu doar pe cel care se luptă cu un diagnostic necruțător, ci și pe cei din jurul său. Clipele petrecute împreună cu cei dragi se numără altfel, iar timpul are o altă valoare.
Printr-un gest simplu – completarea unui formular, oricine poate readuce speranța pacienților care se luptă cu un diagnostic necruțător și a celor dragi.

Conform Codului fiscal, orice persoană poate redirecționa 2% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală dacă a fost salariat în 2015, prin completarea formularului 230, eliberat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Persoanele care au obținut venituri din activități independente (ex: chirii, activități desfășurate ca persoană fizică autorizată etc.) pot redirecționa cei 2% prin completarea formularului 200 eliberat de ANAF.

Procedura redirecționării nu implică niciun cost, pentru că aceasta se face din impozitul care a fost reținut deja în 2015 de către stat din venitul obținut de contribuabil.

Cei care doresc să-i sprijine pe bolnavii incurabili pot descărca formularul completat deja cu datele HOSPICE de pe site-ul doilasuta.hospice.ro sau pot completa propriul formular cu următoarele date: HOSPICE Casa Speranței, Cont: RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968, Cod de identificare fiscală: 4921504.
După ce este semnat și datat, formularul trebuie depus sau trimis prin poștă la administrația financiară a localității de domiciliu. Lista adreselor administrațiilor financiare poate fi găsită de asemenea pe doilasuta.hospice.ro, împreună cu toate detaliile legate de procedura redirecționării.

Data limită pentru depunerea formularului este 25 mai 2016.

Anul trecut, peste 18.500 de persoane au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către HOSPICE Casa Speranței, suma totală fiind estimată la 1,5 milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru susținerea serviciilor de îngrijire paliativă oferite gratuit celor afectați de o boală incurabilă.

În România sunt mii de familii care se luptă cu neputința, disperarea și revolta și care au nevoie de sprijin pentru a izbândi și a putea spera mai departe.
De 24 de ani, HOSPICE Casa Speranței este alaturi de copiii și adulții care înfrunta un diagnostic necruțător, prin servicii complete de îngrijire paliativă: îngrijire medicală pentru pacienți, sprijin social și consiliere psiho-emoțională pentru aceștia și familiile lor. Serviciile sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. Până acum, peste 17.500 de oameni prinși într-o cursă nedreaptă au găsit alinare la HOSPICE.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod