Cvartetul Belcea la Ateneul Roman in noiembrie

5 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Sambata, 8 noiembrie 2008, de la ora 19:00, la Ateneul Roman, Cvartetul Belcea sustine un nou recital in cadrul programului de rezidentiat initiat de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Filarmonica "George Enescu". Programul concertului din noiembrie cuprinde lucrari de referinta ale unor maestri ai muzicii de camera: Cvartetul nr. 6 Op. 50 in Re major de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 3, Op. 94 de Benjamin Britten si Cvartetul nr. 3 Op. 59 in Do major Razumovski de Ludwig van Beethoven.

Cvartetul Belcea (Corina Belcea -Fischer – vioara, Laura Samuel – vioara, Krzysztof Chorzelski – viola, Antoine Lederlin – violoncel) a fost infiintat in 1994, cand cei patru muzicieni studiau la Royal College of Music, Londra.
Au urmat stagii de perfectionare cu membrii unor cvartete prestigioase – Chilingirian, Amadeus si Alban Berg. Premiile obtinute la concursurile internationale de la Osaka si Bordeaux, precum si Premiul pentru muzica de camera decernat in 2001 si 2003 de Societatea Filarmonica Regala, au confirmat valoarea exceptionala a formatiei. In 2001, Cvartetul Belcea a castigat, de asemenea, premiul Gramophone pentru debut, iar cu ocazia lansarii Integralei cvartetelor de Bartok, aparuta in 2008 cu sprijinul Institutului Cultural Roman, a fost declarat Ansamblul cameral al anului la Echo Klassik Awards.

Din 2007, la initiativa Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu", Cvartetul Belcea este cvartet in rezidenta la Ateneul Roman.
Alaturi seria de recitaluri extraordinare, programul include cursuri de maiestrie destinate cvartetelor tinere din Romania si Republica Moldova.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod