albine

Curiozitățile naturii: 20.000 de albine au urmărit timp de două zile o mașină ca să-și salveze regina - VIDEO

Un roi de peste 20.000 de albine s-a ținut două zile după o mașină, încercând cu disperare să-și recupereze regina, prinsă înăuntru. Întâmplarea a fost filmată.

Natura are cursul ei, iar uneori e suficient să ne dăm puțin la o parte dacă nu vrem să avem de suferit. Carol Howarth a învățat această lecție, dar, din fericire, nu pe pielea ei.

Femeia și-a parcat mașina, un Mitsubishi, pe o stradă din orașul ei, Haverfordwest, Țara Galilor, ca să facă niște cumpărături. Când s-a întors, a zărit un mic roi care dădea târcoale mașinii, și, de teamă ca albinele să n-o înțepe, a sunat la o echipă de apicultori, relatează site-ul Educate Inspirate Change.

"A fost spectaculos. Conduceam și am trecut prin norul maroniu. Mulți oameni priveau uimiți, mașinile încetineau și unii făceau poze", a povestit șoferița.

După intervenția specialiștilor, problema părea rezolvată când Howarth a ajuns acasă. Dar nu. Albinele s-au ținut scai după ea și n-au scăpat mașina din "radar". "A doua zi am realizat că unele albine m-au urmărit până acasă", a povestit femeia. A chemat din nou apicultorii, iar aceștia au intervenit.

"Credem că regina a fost atrasă de ceva înăuntru, probabil de ceva dulce, și a rămas prinsă înăuntru.

Roiul de vreo 20.000 de albine a urmat-o și s-a așezat în jurul portbagajului", a explicat Roger Burns, de la asociația de apicultori din Pembrokeshire. În cele din urmă, regina aventurieră a fost scoasă teafără din mașină, iar roiul și-a regăsit conducătoarea.

Burns spune că acesta este cel mai ciudat incident provocat de albine la care a fost chemat să intervină în 30 de ani de când se ocupă de apicultură. "E ceva normal pentru ele să-și urmeze regina, dar e ciudat și destul de surprinzător să vezi o mașină urmărită timp de două zile.
A fost destul de amuzant"
, a spus el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod