Cum să faci un cozonac delicios de Sărbători: Carmen Brumă dezvăluie rețeta!

Chiar dacă ține la silueta ei și are foarte mare grijă la alimentația sănătoasă, vedeta nu rezistă ispitei produselor tradiționale. Și cum Sărbătorile nu au farmec fără cozonacul de casă, ea are o rețetă preferată, pe care o împărtășește și admiratoarelor sale.

Carmen Brumă a explicat ce trebuie să faci pentru a avea un cozonac apetisant:

"Ingrediente:
1kg făină; 300gr zahăr; 400gr lapte; 6 ouă; 80 gr drojdie; 300gr unt; 400gr nucă; 100gr cacao; 30gr portocală confiată; Scorțișoară, cuișoare; Sare

Mod de preparare:

1. Amestecăm drojdia cu 50 ml lapte și trei linguri cu făină și lăsăm compoziția să crească la cald până își dublează volumul.
2. Laptele îl fierbem împreună cu zaharul și amestecăm până cel din urmă se dizolvă .
3.

Gălbenușurile le frecăm cu praful de sare.
4. Punem făina într-un vas și turnăm pe rând, amestecând: drojdia, gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul, portocala confiata. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic.
5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
6. Luam apoi o bucată de aluat, o întindem bine, punem peste crema de nuci cu cacao și o rulăm. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.
7.
Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore.
8. Când aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 oră la 160 grade.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Decembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod