"Cultura Cucuteni–Trypillia, straveche civilizatie a vechii Europe", pentru Papa

Facebook Twitter Comenteaza


In data de 16 septembrie 2008, cu ocazia deschiderii expozitiei "Cultura Cucuteni–Trypillia, straveche civilizatie a vechii Europe", ce va avea loc, pana in data de 30 octombrie, la Palazzo della Cancelleria din Roma, aflat sub jurisdictia Vaticanului, Papa Benedict al XVI-lea a primit in dar catalogul de promovare a expozitiei, realizat de Hers Consulting, companie membra a grupului HNC - Healthcare Communication.

Lucrarea este impresionanta atat prin realizarea artistica, dar si prin informatiile pe care le aduce despre originile civilizatiei Cucuteni-Trypillia, evolutia istorica a acesteia sau elemente din viata cotidiana a apartinatorilor acestei culturi.
Pentru realizarea celor 278 de pagini ale acesteia s-a lucrat mai bine de 3 luni, fiind necesar un considerabil efort de documentare si de selectie fotografica pentru a identifica cele mai reprezentative imagini pentru ceea ce inseamna ceramica de Cucuteni.

Eforturile agentiei si ale intregii echipe stiintifice care a dus la bun sfarsit realizarea acestui catalog au fost conduse cu dedicatie si cu rigoare de catre coordonatorii proiectului - Dr. Lacramioara Stratulat, director al Complexului Muzeal National "Moldova" din Iasi, Dr.
Serghey Krolevets, director general al Muzeului de Istorie si Cultura din Kiev si Dr. Romeo Dumitrescu, presedintele fundatiei "Cucuteni pentru mileniul III" – care au contribuit in mod semnificativ la reusita intregii lucrari.

Prezenta Romaniei la expozitia internationala "Cultura Cucuteni–Trypillia, straveche civilizatie a vechii Europe" este una semnificativa inclusiv prin numarul mare de exponate pe care l-a pus la dispozitia organizatorilor. Din totalul de 643 de piese expuse, 430 apartin patrimoniului national al Romaniei si vor putea fi admirate atat de vizitatorii aflati la Roma, cat si de catre toti iubitorii de arta care vor intra in posesia catalogului de prezentare.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod