“Culoarea sentimentelor” - orice schimbare porneşte de la o şoaptă

11 Octombrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
“Culoarea sentimentelor”  - orice schimbare porneşte de la o şoaptă
DreamWorks Pictures şi Reliance Entertainment, în asociere cu Participant Media şi Imagenation Abu Dhabi, vă invită să descoperiţi în cinematografele din toată ţara, începând cu 4 noiembrie, o poveste despre schimbări sociale pornită de la întâmplări care nu se spuneau până atunci decât în şoaptă, dar şi o poveste despre curaj şi prietenie.

Filmul este bazat pe romanul omonim, “The Help”, un best seller lansat în 2009 şi lăudat de critici, care a rămas pe locul 1 în Topul New York Times al celor mai vândute cărţi timp de 6 săptămâni. „Culoarea sentimentelor” este o poveste universală, înduioşătoare, spusă cu umor şi speranţă, despre puterea de a genera schimbare. Filmul, prin personajele sale amuzante şi curajoase, în care spectatorii se pot regăsi cu uşurinţă, este unul inspiraţional şi, în acelaşi timp, încurajator. Cele 3 personaje centrale găsesc o cale de a-şi face auzită vocea, de a triumfa şi de a deveni eroii propriilor vieţi.

Acţiunea se petrece în Jackson, Mississippi, în anii’60.
Eugenia “Skeeter” Phelan, proaspătă absolventă, se află în căutarea unei slujbe ca scriitoare. Spre deosebire de alte fete din oraş, Skeeter este concetrată pe construirea unei cariere şi, drept urmare, dispusă să amâne căsătoria şi întemeirea unei familii, spre uimirea prietenelor ei, dar şi a mamei sale. Atunci când i se propune să ocupe o poziţie la ziarul local, pentru redactarea unei rubrici de sfaturi utile despre întreţinerea casei, tânăra îi cere ajutorul lui Aibileen, servitoarea celei mai bune prietene de-ale ei.


În scurt timp, cele două femei pornesc un proiect clandestin menit să aducă la lumină condiţia socială a servitoarelor de culoare din Jackson. Proiectul editorial este inspirat de ideea a unui editor de carte din New York şi influenţat de poveştile pe care tânăra scriitoare le descoperăzilnic în jurul său.
Celor două li se alătură în scurt timp o a treia complice, sincera Minny Jackson, o servitoare de 33 de ani, raţională şi sceptică la început în privinţa proiectului.
Cele trei femei extraordinare îşi clădesc prin intermediul poveştilor împărtăşite o relaţie de prietenie surprinzătoare, care va dinamita regulile societăţii din perioada respectivă şi care, totodată, le expune unui mare risc.

Actriţele din rolurile principale sunt, la rândul lor, remarcabile şi autentice. Rolul lui Aibileen, personajul cel mai puternic al filmului, este interpretat de dubla câştigătoare a premiului Tony, Viola Davis, de asemnea nominalizată la Premiile Academiei (pentru “Doubt” şi “Eat, pray, love”). Viola redă foarte bine personalitatea personajului, o femeie complexă şi răvăşită, aşa cum explică şi regizorul Tate Taylor: “Viola reprezintă pur şi simplu putere. Aduce foarte multă sinceritate rolului. Personajul Aibileen cu o actriţă nepotrivită ar fi devenit un clişeu, dar Viola aduce acestui rol atât de mult curaj încât ţi se rupe sufletul.”

Favorita pentru rolul curajoasei scriitoare a fost, de departe, Emma Stone (“Easy A”, “Zombieland”), în special datorită vulnerabilităţii dezvăluite într-o serie de scene de comedie.
Actriţa îşi descrie personajul astfel: “Un pic neadaptată social. Nu a fost vreodată rebelă, s-a conformat mereu regulilor societăţii în care trăieşte, ale familiei şi ale prietenilor. Dar, când vine vorba de scris, pe măsură ce trece timpul şi povestea se desfăşoară, începe să-şi dea seama că mentalitatea ei este progresistă, spre deosebire de cea a oamenilor din oraşul său. Într-un fel, este o poveste de maturizare pentru Skeeter”.

Rolul vorbăreţei Minny este interpretat de talentata actriţă Octavia Spencer (“Dinner for Schmucks”, “Seven Pounds”). Actriţa povesteşte că personajul Minny a însemnat mult mai mult decât afişarea propriei personalităţi. “A o juca pe Minny a reprezentat dezbrăcarea de influenţa personalităţii mele şi crearea personajului autentic – o femeie puternică, plasată într-un mediu apăsător, o soţie supusă abuzului, mama a cinci copii şi... o bucătăreasă excelentă.”

Culoarea sentimentelor este o poveste despre curaj, speranţă şi prietenie, îmbogăţită cu doze mari de umor.
Regizorul Tate Taylor speră că acest film va face spectatorii “să-şi aducă aminte despre istoriile personale care vorbesc despre oameni care au însemnat mult pentru ei. Filmul este un îndemn la amintire şi la recunoştinţă.”

Despre “Culoarea sentimentelor”:

Gen: Dramă
Lansare: 4 Noiembrie
Durată: 137 min
Regizor: Tate Taylor
Producători: Brunson Green, Chris Columbus, Michael Barnathan
Scenarist: Tate Taylor
Bazat pe un roman de: Kathryn Stockett
Website: www.thehelpmovie.com
Facebook: facebook.com/thehelpmovie
Twitter: twitter.com/helpmovie


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod