Cristi Minculescu va fi operat in aceasta dimineata

24 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Cristi Minculescu va fi operat in aceasta dimineata

Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, va fi operat in aceasta dimineata, intr-o clinica din Germania, unde ii va fi transplantata o parte din ficatul sotiei sale, a declarat pentru MEDIAFAX Cosmin Nicoara, managerul formatiei.

In varsta de 50 de ani, Minculescu sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau. Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si care pot duce la afectarea functiilor organelor.

Cosmin Nicoara a mai declarat ca, dupa operatie, Minculescu va trebui sa ramana in spital intre trei si patru saptamani, apoi va reveni acasa, unde va continua recuperarea timp de aproximativ doua luni.

Medicul anestezist Dorel Sandesc, seful Clinicii de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Timis, va face parte din echipa de anestezisti care va participa la interventia lui Minculescu care va dura 6-7 ore.

Specialistii estimeaza ca de la sotia lui Cristi Minculescu ar putea fi prelevata o portiune de ficat echivalenta cu 0,8 din greutatea corporala a primitorului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod