Cristi Minculescu are nevoie de un transplant de ficat

12 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Cristi Minculescu are nevoie de un transplant de ficat

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, aflat in Germania pentru efectuarea unor analize medicale, sufera de o boala genetica, numita polichistoza hepato-renala. Minculescu are nevoie de un transplant de ficat, iar sotia sa poate fi unul dintre donatori. Aceste informatii au fost facute publice in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc astazi, de catre dr. Dorel Sandesc, seful Clinicii de terapie intensiva a Spitalului din Timisoara, care s-a ocupat de cazul solistului.

Dr. Dorel Sandesc a subliniat faptul ca nu este vorba despre ciroza alcoolica, speculatie care a circulat in presa in ultimii ani, ci despre o afectiune pe care Cristi Minculescu a mostenit-o de la tatal sau.
Medicul a declarat, citat de ziarul "Gandul": "Este o boala genetica, cu care te nasti, pe care o mostenesti. Cristi a mostenit-o de la tatal sau.".

Dr. Sandesc a explicat faptul ca aceasta afectiune se caracterizeaza prin aparitia, in ficat si in rinichi, a unor chisturi care evolueaza: "Boala este progresiva de la nastere, aceste chisturi cresc in tine.".

Artistul a fost deja inscris pe o lista de asteptare pentru un transplant de ficat si se ia in calcul si posibilitatea ca unul dintre donatori sa fie chiar sotia sa.
Rodica Minculescu si-a dat acordul pentru efectuarea testelor de verificare a compatibilitatii.

In ciuda vestilor alarmante primite pana in momentul de fata, doctorul cantaretului a precizat ca situatia medicala in care se afla Minculescu nu impune o interventie chirurgicala urgenta.

Solistul va reveni in tara la finalul saptamanii, urmand ca pe data de 2 martie sa sustina un concert la Teatrul National din Bucuresti, alaturi de colegii sai de trupa. Acesta este singurul concert neamanat din cadrul turneului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod