Creatorul de moda Alexander McQueen s-a sinucis

12 Februarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Creatorul de moda Alexander McQueen s-a sinucis

Creatorul de moda britanic Alexander McQueen, in varsta de 40 de ani, s-a sinucis, anunta Daily Mail. Acesta s-a sinucis la trei ani dupa ce prietena sa apropiata, Isabella Blow - care l-a scos din anonimat si l-a ajutat sa devina celebru, s-a sinucis, la randul sau, informeaza Mediafax.. De asemenea, mama creatorului de moda a murit pe 5 februarie.

O sursa din staff-ul lui McQueen a confirmat, joi, moartea acestuia. "Este o pierdere tragica. Nu vom face niciun comentariu la acest moment, din respect pentru familia McQueen".


Moartea creatorului de moda vine cu doar cateva zile inainte de debutul London Fashion Week si cu cateva saptamani inainte de momentul la care acesta ar fi trebuit sa-si prezinte colectia la Paris Fashion Week, in martie.

Nascut in East End-ul londonez, fiu al unui sofer de taxi, McQueen a invatat meseria de croitor la Savile Row, unde a facut si costume pentru printul Charles. Intre anii 1996 si 2003, el a primit de patru ori distinctia de cel mai bun designer britanic.

McQueen a devenit "copilul teribil" al modei dupa ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor de moda la revista de specialitate Tatler.
Ea a cumparat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul sau de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod