Cornel Ilie va canta pentru prima data in limba franceza!

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, va canta, pentru prima data in viata lui, trei piese in limba franceza, marti, 8 decembrie, la “Frenchmania”, eveniment organizat de Institutul Francez din Romania in parteneriat cu TV5 Monde, pentru a “imbina melomania si francofonia”.
“Pentru prima data voi canta in limba franceza, in cadrul Frenchmania, impreuna cu Keo, Bodo, Dorian Popa si Teo. Este o provocare pentru ca limba franceza este foarte melodioasa si are o sensibilitate deosebita, asa ca am ceva emotii sa o pot canta corespunzator”, marturiseste Cornel Ilie.

Piesa trupei Vunk “Numai la doi”, adaptata pentru limba franceza si alte doua cantece care apartin lui Patrick Bruel si Veronique Sanson vor fi interpretate de Cornel Ilie la aceasta sarbatoare a muzicii si limbii franceze.
“Numai la doi este cea mai grea dintre cele trei piese pe care le cant, pentru ca textul in franceza nu este scris special pentru cantec, ci este o adaptare. Asa ca, ritmic, ca frazare a versurilor, trebuie sa o abordez cu totul altfel. Practic, este un cantec nou”, explica liderul trupei Vunk.

Acesta nu este insa primul contact al lui Cornel Ilie cu limba franceza, desi artistul recunoaste ca la scoala a invatat doar engleza si germana: “La inceputul anilor ’90 am fost in Franta intr-un fel de tabara de creatie si am stat in gazda la o familie de francezi.
Insa eu invatasem la scoala doar engleza si germana. Este o limba destul de intuitiva, poti sa o intelegi, dar mi-era ciuda ca nu o puteam vorbi! La intoarcere, mi-am luat meditator si am facut cateva luni de franceza. De-atunci insa n-am mai vorbit-o”, mai spune Cornel Ilie.

Fanii VUNK sunt asteptati pe 16 decembrie, de la ora 21.00, la Hard Rock Café, pentru o calatorie muzicala printre “Hituri si Mituri” care au consacrat aceasta trupa: “Te asteptam pe 16 decembrie pentru a crea, din nou, impreuna, aceeasi lume frumoasa, ‪#‎universulvunk.
Si nu uita, oriunde-ai, oricine-ai fi, Iubeste lumea!”. Biletele la concertul Vunk “Hituri si Mituri” de pe 16 decembrie la Hard Rock Café sunt disponibile pe http://www.iabilet.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod