Cori Gramescu te invata ce sa mananci in vacanta pentru a-ti mentine silueta

Cori Gramescu, renumita antrenoare de fitness, care a ajutat peste 7.000 de femei sa slabeasca, a realizat o lista a alimentelor la care este bine sa apelam in concediu pentru a nu ne ingrasa.

Cori Gramescu, renumita antrenoare de fitness, care a ajutat peste 7.000 de femei sa slabeasca, a realizat o lista a alimentelor la care este bine sa apelam in concediu pentru a nu ne ingrasa.

“Suntem cu totii tentati ca in vacanta sa nu mai tinem cu dintii de dieta pe care am tinut-o pana sa plecam in concediu. Excesele din aceasta perioada isi pot pune sever amprenta asupra echilibrului organismului si, pe langa faptul ca ne putem ingrasa rapid, ne putem da peste cap metabolismul”, spune Cori Gramescu. Celebra antrenoare de fitness de la Lady Fit ne spune ce este bine sa mancam in vacanta si ce nu.

“Iti poti adapta meniul in functie de tara pe care o vizitezi.

Dar ceea ce o sa gasesti peste tot sunt legumele, fructele, carnea slaba, fructele de mare si lactatele. Ocazionala prajitura, tarta cu fructe sau croissantele fragede de la cafeaua de dimineata trebuie sa ramana exceptii: o data la doua zile si in cantitati moderate + putin cardio = ti-ai satisfacut pofta si silueta ta nu a fost afectata!".

"Dimineata poti manca o omleta si salata, cereale integrale si cateva fructe uscate sau un bol de fructe proaspete. La pranz poti alege o salata consistenta, cu piept de pui la gratar si o supa de legume, iar seara poti opta pentru legume la gratar sau fierte (broccoli, fasole pastai, mazare, spanac, conopida, etc) cu peste, muschi de vita sau friptura de curcan”, spune Cori.

Foarte importanta este, cu siguranta, hidratarea, mai ales ca suntem in plin sezon estival cand canicula este un fenomen zilnic.

“Bea multa apa, ceaiuri reci neindulcite si limonada cu putina miere, la care poti adagua cateva frunze de menta.
Nu exagera nici cu fresh-urile de fructe, pentru ca au un continut ridicat de fructoza.Fiind vorba de vacanta si dezmat, automat bei alcool mai mult decat in mod obisnuit. Ti se face foame si in toiul noptii mergi cu prietenii sa mancati ceva. E reteta clasica pentru balonarea pe care o simti a doua zi, fata obosita si aspectul nefericit al coapselor tale. Solutia in acest caz e sa bei mai putin. Ca sa nu te traga prietenii de maneca, alege un cocktail la pahar mare si o sticla de apa plata",
explică antrenoarea.


"Cand ti se face sete, bea intai cateva guri de apa, apoi incearca cocktailul.

Alcoolul deshidrateaza si impiedica arderea grasimilor. Daca insa te hidratezi corespunzator, vei limita si cantitatea de alcool si efectele nocive ale acestuia. Cand vine vorba de mancatul dupa “bauta” vezi regula comandatului la restaurant sau fastfood, in functie de locul in care va opriti. “Salata cu carne slaba, va rog!”, declara Cori.

Cori Gramescu este cel mai renumit instructor de fitness feminin din Romania, specialistul care, multumita experientei si certificarilor internationale, este printre putinii intemeiati sa ofere sfaturi de fitness si dieta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod