Copilul tau stie sa lupte impotriva microbilor?

de Nicoleta Tarantus, 26 Mai 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Copilul tau stie sa lupte impotriva microbilor?
A fost initiat proiectul educational "Igiena acasa si la scoala", urmand sa fie implementat in aproximativ 100 de scoli si 50 de gradinite din orasele Bucuresti, Iasi si din judetul Cluj.  

Scopul proiectului este cresterea gradului de informare si constientizare a copiilor cu privire la importanta igienei si a sanatatii, precum si la formarea abilitatilor de mentinere a igienei proprii si a celorlalti.

Programul este dedicat prescolarilor si scolarilor cu varsta cuprinsa intre 4 si 10 ani.


Domestos si Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, initiatorii proiecttuluii, au dezvoltat si distribuit, catre toate gradinitele, un caiet de lucru cu rol educational pentru copii, intitulat "Invat si cresc, de sanatate ma ingrijesc". Caietul ofera prescolarilor posibilitatea de a invata, desenand si colorand, norme igienice de baza prin rezolvarea sarcinilor de lucru aplicative.

Componenta dedicata copiilor cu varsta cuprinsa intre 6-10 ani din sistemul de invatamant primar cuprinde un concurs educativ care isi propune sa valorifice cunostintele acumulate de elevi in domeniul igienei personale si colective si care sa creeze cadrul de exersare a abilitatilor igienico-sanitare.


Pentru copiii din clasele primare, pentru profesori si parinti, a fost creata platforma online www.zeromicrobi.ro, care include informatii despre concursul in scoli, precum si un joc educativ, Germ Killer, menit sa faciliteze intelegerea nevoii pentru un mediu curat, igienizat, ferit in totalitate de microbi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pavelescu alexandra pe 10 Ian 2011, 17:53
    este educativ

    este bun pentru copii si de invatat igena acasa si la scoala

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod