Copiii din Saschiz descopera salbaticia dealurilor

Facebook Twitter Comenteaza
Copiii din Saschiz descopera salbaticia dealurilor

Copiii din comuna Saschiz au participat saptamana trecuta la cea de-a doua "Tabara de Vara" anuala de ecologie organizata de Milvus/Fundatia Adept pe dealurile ce inconjoara satul Rigmani din judetul Mures.

Timp de o saptamana, copiii si-au petrecut noptile in tabara in iurte de panza, ascultand simfonia naturii nocturne. Tabara a fost organizata de membrii Asociatiei ONG "Milvus Group" pentru conservarea naturii romanesti, care au avut grija de 23 de copii cu varstele cuprinse intre 10 si 14 ani.

Copiii s-au bucurat de o saptamana plina de activitati care i-au adus mai aproape de natura si in care au invatat multe despre cum pot avea grija de planeta noastra.
Pe langa jocurile legate de protectia mediului si dupa ce au aflat despre rolul pe care il au in protejarea mediului, copiii au inceput sa descopere zona si au vizitat ateliere ale mesterilor traditionali, inclusiv cel al unui sculptor in lemn care a oferit tuturor copiilor ocazia de a-si sculpta propriile farfurii de lemn. Padurarul le-a vorbit despre secretele naturii si magia padurii, apoi i-a dus sa vada un barlog parasit al unui urs.  

Echipa de la Milvus s-a ocupat de colectarea informatiilor privind activitatea si comportamentul pasarilor, oferind astfel copiilor ocazia de a se apropia de pasari salbatice si de a le reda apoi libertatea.
Tabara de vara a reprezentat punctul culminat al unui program de activitati al scolii din Saschiz.

Activitatile fac parte dintr-o colaborare menita sa asigure protejarea biodiversitatii regiunii Tarnava Mare. In aceasta zona se afla cateva dintre cele mai importante pasuni cu o mare valoare naturala din Europa.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod