Concert de muzica medievala si celtica, la Ateneu

Facebook Twitter Comenteaza
Concert de muzica medievala si celtica, la Ateneu

Filarmonica "George Enescu" anunta desfasurarea unui nou concert din ciclul TeaM - teatru si muzica in echipa, marti, 8 aprilie, la ora 19.00, in Sala mica a Ateneului Roman.

Infiintat ca ansamblu de muzica veche in anul 2002, grupul este format din cadre didactice ale Liceului de arta "Sabin Dragoi" din Arad. In 2006, pe langa muzica medievala, au introdus in program muzica veche celtica si traditionala irlandeza, in aranjamente personale.

Ca realizari si activitate, au avut numeroase concerte in tara, prin Filarmonica de Stat Arad.
Au castigat premiul I la "Concursul de muzica medievala din Ungaria" (Szeged), au participat la toate editiile "Festivalului de muzica veche prin cetatile Aradului" (anul acesta urmand editia cu numarul V ), participare la Festivalul "Cetati Taransilvane" Sibiu, "Festivalul medieval Medias", "Zilele Cetatii Deva", "Zilele cetatii Caransebes", "Festivalul Artelor Bucuresti" ed. I, Zilele oraselor Arad si Turnu Severin, "Carnavalul medieval din Gyula" (Ungaria), iar anul acesta sunt  invitati la Festivalul medieval "Crana Historica" Kronach (Oberfranken) din Germania.


Ca repertoriu, imbina muzica medievala de curte si cea populara (de strada) din sec. XIV-XVI cu muzica veche celtica si traditionala irlandeza.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod