Comedia muzicală „Hârca se întoarce” – din 6 octombrie la Teatrul Elisabeta

Comedia muzicală „Hârca se întoarce“, adaptare după „Baba Hârca“ a lui Matei Millo, revine la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, în stagiunea 2015-2016.
Primul spectacolul este programat marți, 6 octombrie, de la ora 20. Următorul – pe 25 octombrie, tot de la ora 20.

Distribuția revine în formulă completă. Actrița Dana Rotaru este protagonista spectacolului. Alături de ea joacă Bogdan Talaşman, Diana Dumitrescu, Alexandru Suciu,  Orest Pîslariu Ranghilof si Vladimir Drăghia. Scenografia poartă semnătura lui Vladimir Turturică iar mișcarea scenică este concepută de coregrafa Andreea Toma,  fostă prim-solistă a Ansamblului de balet al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti. Claudia Hanghiuc, Solistă mezzosoprană la Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, este vocal coach-ul spectacolului.

„Hârca se întoarce“ este una dintre puținele comedii muzicale din piesajul teatral românesc.
Muzica este realizată special pentru acest spectacol de actorul și compozitorul Alexandru Suciu, remarcat în ultimii ani pentru coloana sonoră a mai multor spectacole de pe scenele bucureștene și din țară.


„Hârca se întoarce“ este un spectacol inedit prin abordarea regizorală si scriitoricească. Regizorul și scenaristul Cătălin Rotaru reușește, alături de scenarista Gabi Virginia Șarga, să aducă povestea lui Matei Millo în zilele noastre. Hârca, pe vremuri vrăjitoarea urâtă, devine o femeie abilă și, la nevoie, chiar seducătare. „Cred că este una dintre acele povești românești care poate fi repovestită în ritmul și cu limbajul zilelor noastre. Are o savoare specială, are un „ceva” ce o face repovestibilă”, spune Cătălin Rotaru.
„Hârca este un personaj extrem de interesant și de complex. Într-un anume sens, nemuritor. Întodeauna au existat Hârci, indiferent de timpul în care plasăm povestea”.

Hârca (actrița Dana Rotaru), lacomă si manipulatoare a slăbiciunilor celorlalți, lucrează mână în mână cu Chiosa (Vladimir Drăghia), un șmecher de cartier, bun cunoscător al lumii interlope.  O incitantă ocazie se naște atunci când Hârca află că atât seducătorul tânăr Vlad (Alexandru Suciu), cât și bătrânul și bogatul domn Bâzu (Bogdan Talaşman) visează la tânăra ingenuă Viorica (Diana Dumitrescu). Din dorinţa de a o cuceri pe Viorica, ambii cer ajutorul Hârcăi. Pasiunea lor nu trece neexploatată, Hârca încercând să manipuleze lucrurile în favoarea celui care plătește mai bine.
Dar goana după bani încurcă lucrurile. După un șir de peripeții și situații comice, adevărul e gata să iasă la lumină. Ce se va întâmpla cu Hârca? Dar cu Viorica? Va alege dragostea sau se va mărita cu Bâzu cel bogat?


„Hârca se întoarce“ este produs de Axis Productions, o asociație non-profit implicată în producția și promovarea proiectelor independente de teatru și film. În 2014, a produs și lansat piesa „Jocul din Ialta”, de Brian Friel, și a realizat două spectacole de succes – „American Nights in Bucharest”, avându-i ca invitați speciali pe Oana Pellea și Ion Caramitru, și „American Night Dream”, avându-i ca protagoniști pe cântărețul și regizorul de teatru musical american Calvin McClinton, alături de cunoscuta cântăreață Claudia Cream.
Ambele spectacole au fost realizate cu sprijinul Ambasadei SUA la București.

Biletele la spectacolul „Hârca se întoarce” se pot achiziţiona prin rezervări direct la casa de bilete a Teatrului Elisabeta (0727 703 703) sau online, atât de pe site-ul teatrului (www.teatrulelisabeta.ro) cât și de pe www.bilet.ro

Pentru detalii si imagini de la spectacolele anterioare va rugam vizitati pagina de Facebook: https://www.facebook.com/harcaseintoarce
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod