Colectia de arta Yves Saint Laurent - licitatia secolului

22 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Colectia de arta Yves Saint Laurent - licitatia secolului

Colectia de arta a lui Yves Saint Laurent va fi scoasa la licitatie luni, 23 februarie, potrivit apnews.myway.com. Creatorul de moda a reusit sa stranga timp de 40 de ani, impreuna cu asociatul sau, Pierre Berge, o colectie impresionanta de obiecte de arta. Printre cele 733 de piese se numara si o sculptura in lemn realizata de Constantin Brancusi, despre care se estimeaza ca va fi vanduta cu o suma cuprinsa intre 15 si 20 de milioane de euro.

Printre alte obiecte de arta se remarca o pictura din 1922 a lui Piet Mondrian si doua sculpturi in bronz chinezesti reprezentand capete de animale, lucrari despre care autoritatile chineze declara ca au fost furate din Palatul Regal de la Beijing in 1860, cerand in prezent retrocedarea lor.

Piesa de rezistenta a colectiei este o pictura a lui Picasso numita "Instruments de musique sur un gueridon", lucrare estimata la o valoare de 25-30 de milioane de euro.

"In peste 30 de ani experienta in domeniul licitatiilor, nu am vazut nimic la fel de valoros precum aceasta colectie", a declarat Jonathan Rendell, vicepresedintele casei de licitatii Christie's America.

Organizatorii se asteapta la castiguri in valoare de 200 de milioane de euro, o mare parte din aceasta suma fiind donata unei fundatii care se ocupa cu cercetarea maladiei HIV-SIDA.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod