CNA s-a autosesizat după emisiunea lui Măruță. Reacţia realizatorului TV

Cătălin Măruţă a explicat pe Facebook că a făcut tot ce se putea pentru a o ajuta pe victima violului


Realizatorul TV consideră că acuzaţii avocatei victimei sunt nefondate: "După câteva minute în care am discutat în direct cu tânăra, am trecut la alt subiect, aşa cum era planificat, deşi am fi putut să amânăm difuzarea acelui material pe care îl aveam în exclusivitate şi să continuăm să îi punem întrebări acelei tinere. Am considerat că nu era cazul să prelungim interviul după ce i-am spus că suntem alături de ea şi că nu trebuie să îi fie ruşine, ba chiar dimpotrivă, trebuie să fie mândră pentru curajul de a-şi înfrunta atacatorii şi comunitatea, în mare parte ostilă.

Ştiu că avocata tinerei a declarat că şi-a sfătuit clientele să nu apară, dar că le-a spus că decizia finală le aparţine. Nu am de unde să ştiu ce au vorbit, dar pot să vă spun că victima şi mama ei au luat decizia de a apărea fiind informate de avocată în legătură cu drepturile lor."

Măruţă neagă că i-ar fi promis avocatei că îi va proteja identitatea mamei victimei: "Dna. avocat a mai spus că i-aş fi promis că voi proteja identitatea mamei. Nu este adevărat. Am avut o singură conversaţie telefonică în care ea a spus că vrea să între în telefon şi că primeşte ameninţări de la alte posturi de televiziune pentru că îşi doresc atât de mult interviuri încât o linsaza public.
În direct am sunat-o, aşa cum am stabilit, dar avea telefonul închis. Aş vrea să subliniez deci că avem acorduri scrise pentru a fi filmate şi difuzate de la cele două persoane în cauză şi că ele au în continuare tot sprijinul nostru."


"Pentru cei care nu au văzut emisiunea, dar ne pun la zid, aş vrea să le spun că spre deosebire de alte emisiuni care au filmat pe ascuns, fără acordul persoanelor, sau au folosit imaginile difuzate de noi deşi nu aveau acord pentru difuzare, noi am făcut totul legal şi informându-le pe dna. av. Mioara Donosa şi pe tânăra agresată şi pe mama ei în legătură cu intenţiile noastre, având acordul lor pentru toate demersurile.
Vreau să mai subliniez faptul că mama şi-a dorit că interviul să se desfăşoare la ele în casă, unde au invitat echipa de filmare şi că trecuseră 8 luni de la incident, victima a făcut terapie şi nu era în şoc"
, a mai scris realizatorul.

În final, Cătălin Măruţă are un mesaj pentru colegii de breaslă care l-au acuzat că a mers prea departe în goana după audienţă: "În presă se discuta intens despre tabloidizare, dar realitatea este că excesele au fost făcute tocmai de cei care arată cu degetul: au filmat pe ascuns şi au difuzat imagini fără acord, au preluat imaginile noastre fără a avea acest drept, au transformat-o pe tânăra în vedetă peste noapte şi pot să vă spun că ea, mama şi avocata au fost permanent ameninţate de aşa-zişi jurnalişti care nu puteau accepta că ele au acordat interviuri altora.
Fără ocolişuri şi fără ipocrizie, ce au făcut ei nu se numeşte jurnalism. Hoţul strigă hoţul."

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod