Clubul Expirat se închide. Mărturia patronului: "Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol"

Andrei Sosa, patronul unui club celebru din Bucureşti, Expirat, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care declară că va închide clubul, din cauza tragediei care a avut loc vineri noapte în Colectiv.
Adrian Rugină, unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa încercând să-i salveze pe cei blocaţi în localul cuprins de flăcări îi era prieten apropiat.

Omul de afaceri se simte responsabil pentru vieţile celor care îi calcă pragul, dar consideră că împarte vina cu toţi cei din instituţiile statului care îşi fac treaba de mântuială. Iată postarea integrală a patronului:

"Îmi cer scuze și îmi asum,
Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și câteodată și in timpul săptamânii.
Poate, sa-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac...
Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie... M-am eșuat in "meseria" asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câți amperi sunt in tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule "avarii" electrice in aștia 14 ani. Și mult improvizaţii...

Cred că alături de Fire şi Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm in București.
Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine. Chiar dacă, pâna la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul. 

În alt context am facut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul Român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 lei. Ce ... a făcut statul cu banii aștia? Banii aștia sunt banii plățiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat... Am funcționat pe "propria răspunedere" de 14 ani...
Ne-a "tras cineva de urechi" in anii aștia?

Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui șă-și asume multe.
Știţi cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute.
Treabă de 20 minute in 4 luni...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod