Claude Lelouch: "Un regizor bun este un fabricant de miracole"

29 Septembrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Claude Lelouch:
Premiera de gală a celui mai recent proiect al lui Claude Lelouch, "Iubiri din trecut", a avut loc vineri, 24 septembrie, la CinemaPRO în Bucureşti. Evenimentul a fost onorat de prezenţa celebrului regizor alături de protagoniştii filmului, Audrey Dana şi Laurent Couson, dar şi de alte personalităţi: ambasadorul Franţei în România, Henri Paul şi directorul general executiv al Central European Media Enterprises (CME), Adrian Sârbu.   
 
Ceremonia de gală a fost deschisă cu un discurs în limba franceză susţinut de Florin Busuioc, care a prezentat cu multă emoţie cariera excepţională a regizorului.
Câteva momente mai târziu, Claude Lelouch a urcat pe scenă în aplauzele publicului şi a mulţumit tuturor celor care au făcut posibil acest film. De asemenea, la premiera de gală şi-au făcut apariţia pe covorul roşu nume sonore ale televiziunii, divertismentului dar şi din viaţa politică: Andreea Esca, Loredana Groza, Andi Moisescu, Olivia Steer, Jojo, Toni Grecu, Dragoş Stoica, Iulia Vântur, Oana Cuzino, Medeea Marinescu, Mircea Solcanu, Nae Caranfil şi Călin Popescu-Tăriceanu.
 
 
Întrebat cum reuşeşte să redea emoţia atât de bine prin filmele sale, explicaţia lui Claude Lelouch a fost una extrem de simplă şi reală: "Însăşi viaţa este un amestec de genuri. Aşa sunt şi filmele mele, un amestec de genuri prin care încerc să redau sentimente reale aşa cum se succed ele în mod firesc. Poţi să urăşti sau poţi să iubeşti. Într-un film, oamenii au nevoie de variaţie: râsul, dansul, muzica, fiorii, lacrimile, emoţiile sunt cel mai greu de filmat.
Dacă reuşeşti să le redai cât mai natural poţi să spui că ai produs un miracol! Eu în asta cred: un regizor bun este un fabricant de miracole!"
 
Iubiri din trecut reuneşte în distribuţia sa nume consacrate ale cinematografiei franceze - Anouk Aimee, Dominique Pignon, Audrey Dana, Laurent Couson, Samuel Labarthe cu nume ale cinematografiei româneşti: Zoltan Butuc, Ştefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu, Marie Beldiman.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod