Ciprian Costin, un tanar roman stabilit in Los Angeles, combina arta cu tehnologia intr-un show epic - ”The Masterpiece Experience”

Pe 27 aprilie, la Sala Palatului, un show unic in lume!

Dirijor, compozitor, pianist, producator, dar si specialist in IT, Ciprian Costin, creatorul si producatorul celui mai impresionant show epic al anului, ”The Masterpiece Experience” care va veni si in Romania pe 27 aprilie la Sala Palatului la invitatia Vreau Bilet, a reusit, la numai 28 de ani, sa intre in lumea elitelor muzicale de la Hollywood! In proiectul sau original si ambitios, ”The Masterpiece Experience”, Ciprian Costin a cuprins muzica unor filme celebre ca ”Gladiator”, ”Inception”, ”Sherlock Holmes”, ”Tree of Life”, ”Dracula”, ”God of Wars” sau ”The Da Vinci Code”.

In urma cu trei ani, 4000 de spectatori la Bucuresti si 5000 la Iasi traiau experienta unui show uluitor, ”The Masterpiece Experience” si priveau cum sub ochii lor este recreata istoria universului pe acordurile titanilor muzicii de film intr-o maniera unica: cu ajutorul unei orchestre de peste 40 de muzicieni, al unor voci vibrate, al tehnologiei, laserelor si proiectiilor multimedia. ”O experienta extraordinara, intensa si foarte emotionanta”, scria revista Forbes despre acest spectacol, care a sedus publicul din Boston, Tenerife, Bucuresti si Iasi.

Insa producatorul acestui show, cel in mintea caruia s-a nascut ideea de a le oferi oamenilor posibilitatea sa asculte live intr-o maniera unica muzica din ”Gladiator”, ”Sherlock Holmes” sau ”Inception”, dar si alte compozitii ale unora dintre cei mai respectati autori de muzica de film din Los Angeles, este Ciprian Costin, un roman din Iasi, absolvent de compozitie clasica, muzica de film si informatica, pe care pasiunea pentru muzica l-a condus pana la Boston si Los Angeles, dar si catre o viata mai putin obisnuita.

”In 2009, in decembrie, am vazut Star Wars in concert, intr-o arena de 20.000 persoane, cu Anthony Daniels ca narator.

La acea vreme, eram foarte pasionat de muzica lui Hans Zimmer si nu vazusem sa fie nici un concert live cu muzica lui. Deci m-am hotarat sa organizez eu unul”, povesteste Ciprian Costin despre modul cum s-a nascut show-ul ”The Masterpiece Experience”. Iar pentru a-si realiza proiectul, Ciprian Costin a pornit o lupta cu timpul, care intotdeauna se dovedea insuficient, dar si cu limitele proprii oricarui om – cum ar fi nevoia de somn.

Iar daca in tara, Ciprian Costin a absolvit ca sef de promotie cate doi si trei ani de facultate, Informatica si Conservator, intr-un singur an fizic, pentru ca Green Cardul castigat la Loteria vizelor nu-i mai permitea sa ramana in Romania, in Statele Unite provocarea a devenit si mai dura. A absolvit cel mai respectat colegiu de muzica contemporana din lume, Berklee College of Music, sectia compozitie muzicala de film, s-a angajat la Microsoft si si-a creat un stil de viata desprins parca din filmele in care actiunea este non-stop contra-cronometru: ”Lucram full-time la Microsoft in software si tin minte ca destul de multe ori ma duceam la culcare la 7 dimineata, dupa care ma trezeam la 9:55 AM si la 10:00 AM eram in office la meeting, dupa un sprint cu bicicleta.

Nu pot sa recomand nimanui un astfel de program. De altfel am citit dupa show studii care arata ca lipsa de somn determina schimbari ireversibile pana la nivel genetic”, isi aminteste Ciprian Costin despre perioada in care lucra la Microsoft pentru a-si putea sustine financiar proiectul, iar in acelasi timp pregatea si spectacolul. De altfel, producatorul ”The Masterpiece Experience” marturiseste ca a avut perioade in care a incercat sa doarma doar patru reprize a cate 30 de minute pe zi.

250 de persoane au colaborat la realizarea primei editii ”The Masterpiece Experience”, care s-a dovedit un succes: ”Am fost surprins sa vad cat de multa lume a fost incantata! Calitatea show-ului nostru a deteminat mai multi compozitori sa inceapa sa-si organizeze spectacole live, iar alte organizatii existente sa insiste mai mult pe nivelul de productie si sa foloseasca muzica de film si trailere in evenimente de larga anvergura. Colaboram cu Two Steps From Hell din 2012 si in 2014 am lucrat cu Hans Zimmer pentru productia turneului lui de show-uri”, spune Ciprian Costin.

Despre cea de-a treia editie ”The Masterpiece Experience”, pe care iubitorii muzicii de film o pot vedea pe 27 aprilie, la Sala Palatului, Ciprian Costin dezvaluie ca va prezenta o poveste science-fiction cu narator, inspirata din ”Odiseea” lui Homer.

Toate piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisa de ”Two Steps from Hell” si muzica de film compusa de Hans Zimmer (”The Dark Knight”/ “Cavalerul negru” si ”Interstellar”/“Interstellar – Calatorind prin Univers”) fac parte dintr-o poveste de dragoste, de razboi, ce reuneste mai multe culturi si prezinta societatea umana dintr-o perspectiva unica. Recrearea in concert a pieselor muzicale este realizata in colaborare cu celebrul compozitor castigator al Premiului Oscar Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” si Thomas Bergersen de la celebra casa de productie muzicala americana ”Two Steps from Hell”.

Biletele la concertul “The Masterpiece Experience”, de pe 27 aprilie, pot fi achizitionate de pe www.vreaubilet.ro si de la Sala Palatului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod