Cinema City a lansat primul cinema 4DX din România

Cel de-al 18-lea multiplex al companiei a însemnat o investiție de 6,5 milioane euro. Până la sfârșitul lui 2015 Cinema City va avea trei cinematografe 4DX în țară.
Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa,  a deschis ieri oficial cel de-al 18-lea multiplex al companiei, în Mega Mall, în urma unei investiții totale de 6,5 milioane euro.  Acest cinematograf inovează piața locală inaugurând prima sală 4DX din România, următoarele două săli fiind planificate pentru deschidere în Constanța și Timișoara, până la sfârșitul anului. Cinematograful din Mega Mall este dotat cu cea mai modernă tehnologie ridicându-se la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii.

4DX este considerat la scară largă cea mai mare inovație de până acum în materie de tehnologie cinematografică. Dezvoltată în Coreea de Sud de către Grupul CJ, lider pe piața asiatică de entertainment, această experiență uluitoare a fost îmbrățișată cu entuziasm de către marile studiouri de la Hollywood.
Tehnologia 4DX oferă o experiență cinematografică revoluționară care activează toate cele cinci simțuri. Noua sală 4DX benficiază de scaune high-tech mobile și efecte speciale ce includ vânt, ceață, fulgere, baloane de săpun, apă, ploaie și mirosuri, disponibile atât pentru filmele 2D cât și pentru filmele 3D. Aceste efecte sunt perfect sincronizate cu acțiunea de pe ecran, dând naștere unei experiențe cinematografe memorabile.

“În ultimii 10 ani, au apărut foarte multe schimbări pe piața de profil din România. S-au construit din ce în ce mai multe cinematografe în întreaga țară. Începând cu anul 2007, de când face parte din circuitul cinematografic local, Cinema City a lansat 18 multiplexuri, toate fiind dotate cu echipamente de ultimă generație, oferind cea mai bună experiență cinematografică disponibilă în acest moment la nivel mondial.
Rezultatul: o creștere a biletelor vândute în cinematografele din toată țara, numărul lor majorându-se de la an la an odată cu fiecare cinematograf nou deschis, de la 2 milioane bilete vândute în 2007 la 10 milioane de bilete in 2014. Anul acesta se anunță a fi unul și mai bun cu blockbustere promițătoare și  5 multiplexuri noi, planificate pentru deschidere în lunile următoare în Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Timișoara și Suceava. Asistăm în ultimii ani la lansarea de noi tehnologii inovatoare, precum IMAX și 4DX, intensificând experiența cinematografică: nu mai alegi doar ce film vrei să vezi, dar și cum vrei să îl vezi”, a spus Mooky Greidinger, CEO Cineworld Group, la deschiderea oficială a cinematografului  din Mega Mall București.


Cinema City Mega Mall se alătură Cinema City AFI Palace Cotroceni și Cinema City Sun Plaza, fiind al treilea multiplex al lanțului deschis în București. Cinematograful dispune de 14 săli, complet digitalizate, una dintre ele fiind sala 4DX, cu 128 de locuri, dintr-un total de 2.366.  Prin lansarea multiplexului din Mega Mall, ce include prima sală 4DX din România, Cinema City își subliniază poziția de lider de piață ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute și inovații în tehnologie.
Zilele acestea, în sala 4DX rulează filmul “Mad Max – Drumul Furiei 3D”. Preţurile biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, iar după această oră biletele costă 37,5 lei.
De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, și online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro. Blockbusterele ce urmează a fi difuzate în sala 4DX sunt: Poltergeist, Dezastrul din San Andreas, Jurassic World.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod