Chicago, imperiul de cleștar: Imagini ca-n povești cu lacul Michigan înghețat

Farurile de pe malul lacului Michigan au fost acoperite de gheața modelată artistic de Vortexul Polar care a suflat săptămâna trecută în regiunile din centrul Statelor Unite.
Fotografiile realizate de Thomas Zakowski și Tom Gill te fac să simți frigul numai când le privești. Cei doi au surprins turnurile farurilor de pe malul lacului Michigan, acoperite de gheața groasă și modelată în forme incredibile de vântul rece al Vortexului Polar care a măturat săptămâna trecută centrul SUA.

Farurile înghețate bocnă par turnurile din "Cronicile din Narnia", relatează site-ul Thinking Humanity. Construite cu mai bine de 100 de ani în urmă, cele două turnuri au fost bătute de vântul înghețat care a măturat suprafața lacului, ornându-le cu "draperii" albe.


Farul mai mic, ridicat în 1906, are o înălțime de 10,5 metri. Celălalt, construit în 1907, are 17,4 metri înălțime. Cele două sunt legate între ele printr-un pod pietonal care a fost acoperit în întregime de gheață, completând decorul ca-n povești. Poziția expusă a celor două faruri, aflate în bătaia vântului, atrage o mulțime de curioși, dornici să admire scena fantastică.

Lacul Michigan este unul dintre cele cinci lacuri mari din Nordul Americii și este singurul situat în întregime pe teritoriul Statelor Unite.
Lacurile sunt atât de mari, încât influențează clima regiunilor învecinate.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod