Celebrul saxofonist Sam Newsome vine la Bucuresti

Facebook Twitter Comenteaza
Duminica, 19 octombrie 2008, de la ora 20.00 il vei putea vedea si asculta pe saxofonistul american Sam Newsome alaturi de pianistul Lucian Ban, intr-un show unic, care a incantat publicul american in vara acestui an. Cei doi vor prezenta publicului bucurestean albumul lor "The Romanian-American Jazz Suite". Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman si ArCuB si este punctul de plecare al turneului european pentru lansarea "The Romanian-American Jazz Suite".

Saxofonistul Sam Newsome, este considerat, astazi, unul dintre cei mai buni trei saxofonisti soprano din lume si a fost, in mod constant, votat de public in "Downbeat Magazine", "Jazz Times" si alte publicatii renumite.
Autor a sapte albume produse de Sony-Columbia Records, Steeplechase, Palmetto, a mai aparut si in calitate de colaborator pe mai mult de patruzeci de albume, alaturi de numeroase vedete ale jazzului mondial: Terence Blanchard, Leon Parker, Jean Michel Pilc etc.

A efectuat turnee in intreaga lume alaturi de legende ale jazz-ului Lionel Hampton, Donald Byrd, precum si impreuna cu trupa sa. Newsome este azi professor de jazz la Long Island University’s Brooklyn Campus si lucreaza la cel de-al doilea album solo, "Blue Soliloquy". S-a bucurat, de-a lungul anilor, de critici elogioase in presa americana – "Mai mult decat o revelatie emotionala" (New York Times), "Dezvolta limbajul jazz-ului modern" (Jazz Times).

Despre proiectul si albumul sau cu pianistul roman Lucian Ban, "The Romanian-American Jazz Suite", criticul Bill Milkowsky de la revista JazzTimes a scris, dupa turneul de lansare in SUA din vara acestui an: "Aceasta colaborare unica dintre Sam Newsome, muzician american la saxofon soprano si pianistul roman Lucian Ban, ambii activand de ani buni pe scena de jazz newyorkeza, aduce o dovada in plus ca jazz-ul este intr-adevar un limbaj universal in secplul XXI".

Pianistul si compozitorul Lucian Ban, stabilit din 1999 in Statele Unite, este considerat de criticul american Bruce Lee Galanter drept "unul dintre cei mai talentati pianisti care au venit la New York in ultimul deceniu".
A inregistrat sapte albume, sub nume propriu, pentru case de productie prestigioase din SUA si Europa. Grupul sau, "Lumination", din care face parte o legenda a percutiei, Barry Altschul, a fost votat  "One of the 10th best Show of 2003" de All About Jazz New York. Lucian Ban compune si muzica pentru teatru, film si dans, iar muzica sa originala pentru piesa "Philosopher Fox" a fost nominalizata, in 2004, pentru prestigiosul premiu decernat de Innovative Theatre din New York. Despre pianistul roman criticul Terrell Holmes scrie in All About Jazz "Ban canta cu o fluenta si sensibilitate care amintesc atat un Vladimir Horowitz cat si un McCoy Tyner".

Alaturi de cei doi autori ai albumului "The Romanian-American Jazz Suite", pe scena ArCuB vor canta trei muzicieni de prestigiu din USA: Alex Harding – saxofon bariton, John Hebert – bass, Willard Dyson – tobe si, invitat din Romania, Sorin Romanescu – chitara.

Albumul "The Romanian-American Jazz Suite" este produs de Jazzaway Records, iar in Romania este distribuit de A&A Records prin Librariile Carturesti.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod