Celebrul pianist DAN GRIGORE va interpreta Rachmaninov la Sala Radio, sub bagheta dirijorului MISHA KATZ



MISHA KATZ a avut privilegiul de a se perfecţiona în arta dirijorală sub îndrumarea celebrului dirijor şi compozitor Leonard Bernstein. La stabilirea sa în Franţa, în 1985, a format Trio-ul Şostakovici, alături de care a fost invitat să înregistreze în 1994 pentru cunoscuta casă de discuri SONY CLASSICAL. A participat la numeroase festivaluri internaţionale şi a fost invitat să cânte în numeroase săli de prestigiu din lume, precum Concertgebouw - Amsterdam, Alte Oper in Frankfurt, Salle Pleyel - Paris, Sala Conservatorului Ceaikovski din Moscova, Wigmore Hall – Londra, Palais des Festivals - Cannes, Teatrul Bolşoi – Moscova, Grand Auditorium de l’UNESCO - Paris ş.a.
În 1996 a fost numit dirijor permanent al Filarmonicii Naţionale din Minsk - Belarus.

Din 1997, cariera sa internaţională de dirijor a cunoscut o evoluţie permanent ascendentă: a fost invitat să dirijeze în Anglia, Belgia, Cehia, Spania, Suedia, Danemarca, Italia, S.U.A, Elveţia, Franţa etc. Din 1998 este dirijor permanent al orchestrei de cameră “The Soloists from Russia”. În 2003 a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “Solomon Mikhoels” din Franţa, derulat sub patronajul preşedintelui Jacques Chirac.
În 2005 a fost director artistic al evenimentului intitulat “The International Peace Festival”. Din 2008 este dirijor principal invitat al ansamblului Slovak Sinfonietta.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod