Cel mai mare cerc de pedofili, demascat

21 Martie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Cel mai mare cerc de pedofili, demascat

Politia internationala, condusa de o echipa din Marea Britanie, a declarat ca a inchis cel mai mare cerc de pedofili descoperit pana in prezent, anunta BBC.

Operatiunea a identificat 670 de suspecti si 230 de copii abuzati.

Detectivii au declarat ca au fost arestati 184 de oameni, dintre care 121 erau din Marea Britanie. 60 de copii au intrat sub protectia autoritatilor din Marea Britanie.

Este vorba de un forum global, care avea 70.000 de membri. Forumul online (boylover.net) era unul privat si incuraja relatiile sexuale intre adulti si minori.

Membrii forumului se foloseau de sistemele secrete ale forumului pentru a impartasi filme si imagini ale copiilor abuzati sexual.

Investigatorii s-au infiltrat in acest sistem, sub masca unor pedofili si au strans astfel informatii despre persoanele care reprezentau cel mai ridicat risc de a comite agresiuni la adresa minorilor. Activitatea a generat 4000 de rapoarte de informare, trimise catre autoritatile din 30 de tari, inclusiv Romania.

Pagina de Internet era deschisa dintr-un server aflat în Olanda, insa suspecti au fost identificati si in tari ca Australia, Belgia, Canada, Grecia, Islanda, Italia, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Romania, Spania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.


Operatiunea s-a extins pe perioada a trei ani si a fost derulata de Centrul de Combatere a Exploatarii Copiilor si de Protectie Online din Marea Britanie (CEOP).

Pentru sfaturi si informatii despre siguranta pe Internet, va invitam sa accesati www.generatiaonline.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod