Cea mai bătrână femeie din lume își dezvăluie secretul: amabilitatea te ajută să trăiești mai mult

Decana de vârstă a omenirii, Gertrude Weaver din Arkansas (SUA), în vârstă de 116 de ani, consideră drept cheie a longevității tratarea celorlalți semeni cu amabilitate, scrie Reuters, citată de Agerpres.
Weaver, născută la 4 iulie 1898, locuiește la un centru de îngrijire pentru seniori din Camden Arkansas, unde face exerciții în scaunul ei cu rotile de trei ori pe săptămână și mănâncă trei mese pe zi în sala de mese.

"I-am tratat pe toți așa cum doresc să fiu și eu tratată", a spus ea reporterilor la cea de-a 116-a aniversare, ocazie cu care a primit o scrisoare de felicitare de la președintele Barack Obama. Ea este cea mai vârstnică persoană din lume potrivit Gerontology Research Group din Los Angeles, notează Reuters.

Fiică de fermier născută în Arkansas, în apropiere de statul Texas, ea a lucrat ca asistent social.
După pensionare a locuit cu nepoata sa, iar din 2009 s-a mutat la Silver Oaks Health & Rehabilitation Center deoarece nepoata a avut probleme de sănătate, a spus administratorul centrului Kathy Langley.

"E o doamnă absolut uimitoare", a afirmat Langley. Fiul Gertrudei Weaver, în vârsta de 93 de ani, îi face vizite regulate la centrul de îngrijire în care se află internată. "Ea spune că a fost binecuvântată cu o viață lunga și sănătoasă datorită modului în care i-a tratat pe ceilalți", a menționat Langley.

Miercuri a decedat în Japonia, Misao Okawa, fosta decană de vârstă a omenirii, la vârsta de 117 ani.
Ea fusese recunoscută în iunie 2013 de Guiness Book of World Records drept cea mai vârstnică persoană din lume, când un alt japonez, Jiroemon Kimura, care deținuse recordul până atunci, s-a stins din viață la vârsta de 116 ani și 54 zile, notează Agerpres.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod