Ce nu trebuie să mănânci când foamea este prea mare

Așa cum nu este bine să faci cumpărături cu stomacul gol, tot așa nu este indicat să consumi anumite alimente când îţi este foame. Publicația Huffington Post, citată de Agerpres, dezvăluie lista celor mai neindicate opțiuni atunci când foamea este prea mare.

Nerecomandată este mâncarea condimentată. "Dacă nu aveți nimic în stomac, nimic nu va împiedica alimentele condimentate să intre în contact cu mucoasa și acest lucru poate provoca iritații", arată gastrologul Lisa Ganjhu. Este preferabil să se evite orice fel de mâncare cu piper, ardei iute sau cu sosuri prea picante.

Nu ar trebui consumate nici fructe simple. Consumul unui măr sau al unei banane, fără nimic altceva alături, nu este recomandat, potrivit unei dieteticiene.

Acesta este preferabil zahărului din bomboane și biscuiți, însă trebuie adăugate proteine la fructe, cum ar fi nuci sau brânză de vaci.

Trebuie evitate și pachetele de chipsuri sau cracker, problema fiind că cine mănâncă astfel de snacksuri nu se poate opri. Aceste alimente sunt foarte sărate și se digerează rapid. O specialistă în nutriție recomandă pregătirea unui sandwich adevărat, de exemplu cu file de curcan și pâine completă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod