Ce nu stiai despre inghetata si fructele de vara

de Nicoleta Tarantus, 13 Iulie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Ce nu stiai despre inghetata si fructele de vara
Fara indoiala, inghetata este unul dintre deserturile de vara la mare cautare, in special in zilele toride cu temperaturi de peste 30 grade Celsius. Inghetata este una dintre micile placeri ale anotimpului cald, pentru ca ofera arome delicioase pe gustul tuturor si o racoare savuroasa. Iata cateva curiozitati legate de inghetata si fructele de vara:
 

Italienii nu sunt cei mai mari consumatori de inghetata

 
Multi cred ca mediteraneenii sunt cei mari consumatori de inghetata, insa acestia sunt, in realitate, finlandezii. Se confirma astfel un adevar stiut dintotdeauna: inghetata se poate savura indiferent de temperatura de afara.

 

Inghetata a existat inainte de secolul al XV-lea

 
Inghetata a existat inainte de secolul al XV-lea, ea fiind mentionata si in vremea romanilor, cand imparatul Nero Claudius Caesar isi trimitea sclavii in munti dupa gheata de care avea nevoie pentru a-si raci si ingheta sucurile de fructe. Secole mai tarziu, Marco Polo aducea din calatoriile sale din estul indepartat o reteta asemanatoare cu cea folosita azi pentru sorbet.
 

Exista aproximativ 1.000 de specii de mure

 
Murele erau savurate de grecii antici, care le considerau un remediu impotriva afectiunilor gatului. In secolul al  XVII-lea, murele erau folosite drept vopsea de par.
Sucul de mure era folosit pentru colorarea tesaturilor indigo si bleumarin. Murele negre (rezultate din incrucisarea dintre zmeure si mure) au fost degustate pentru prima data in anul 1893, la New York.
 

Cel mai vechi soi de portocale din lume se numeste Navel

 
Odinioara considerate fructele zeilor, portocalele au fost de fapt faimoasele "mere de aur" furate de Hercule. Civilizatiile antice foloseau sucul si coaja de portocale drept antidot impotriva otravurilor. Gustul si aroma portocalelor se pot schimba in functie de locul in care au crescut pe copac.
Fructele multor soiuri de portocal plutesc la suprafata apei, insa cele mai dulci se scufunda. Portocalele si florile de portocal erau pe vremuri simboluri ale dragostei.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod