Cauza oficială a morţii lui Philip Seymour Hoffman

Decesul actorului a survenit în urma unei supradoze accidentale de droguri, conform unui comunicat dat de Biroul de Medicină Legală din New York, care a confirmat ipoteza de miercuri privind cauza morţii.
Cauza morţii este intoxicare acută cu droguri, inclusiv heroină, cocaină, benzodiazepine şi amfetamină, a spus Julie Bolcer, purtătoarea de cuvânt a Biroului de Medicină Legală din New York. Ea a precizat că aceasta este ultima declaraţie referitoare la moartea actorului a Biroului de Medicină Legală din New York.

Dr. Sanjay Gupta a spus pentru CNN că dependeţii consumă amestecuri de droguri în mod cronic şi, chiar dacă nu simt efectele narcoticelor, acestea tot suprimă sistemul lor respirator. "Ei nu simt, dar [drogurile] tot au un impact asupra capacităţii lor de a respira. Practica se numeşte stacking (n.r. îngrămădire, stivuire). Poţi alătura aceleaşi drogui, prea aproape unul de celălalt, sau poţi îngrămădi droguri diferite, unul deasupra celuilalt", adaugă el.

În ancheta lansată pentru a elucida cauza morţii lui Philip Seymour Hoffman, poliţia a anunţat că a arestat miercuri patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, într-un imobil din sudul cartierului Manhattan, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.
Acesta a adăugat că "o mare cantitate de heroină" a fost găsită în apartamentele acestora, aflate în acelaşi imobil. Cei trei bărbaţi au vârstele de 22, 48 şi 57 ani, iar femeia are 22 ani. Ei au fost puşi sub acuzare pentru posesie ilegală de droguri.

Philip Seymour Hoffman, unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood, a fost descoperit decedat în baia apartamentului său newyorkez, cu un ac de seringă înfipt în braţul stâng. Aproximativ 50 de pacheţele cu heroină - peste 70, potrivit altor surse -, seringi şi medicamente au fost descoperite în apartamentul său din Greenwich Village, notează agenția Mediafax.

Analizele au confirmat că drogul descoperit în apartamentul său era într-adevăr heroină. Surse din poliţia americană au precizat că acestea nu erau amestecate cu Fentanil, un puternic medicament analgezic.

Câteva zeci de decese produse recent în nord-estul Statelor Unite au fost atribuite acestei combinaţii periculoase (heroină şi Fentanil).

După problemele pe care le-a avut cu drogurile şi cu alcoolul la vârsta de 20 de ani, Philip Seymour Hoffman reuşise să învingă această dependenţă.
În 2006, într-un interviu acordat în emisiunea "60 Minutes" de pe postul CBS, actorul a spus că nu mai consumase droguri de peste 23 de ani.

Însă, anul trecut, actorul a dezvăluit site-ului TMZ.com că a avut o recidivă în 2012, începând să ia medicamente, care l-au făcut apoi să consume din nou heroină. A urmat o cură de dezintoxicare de 10 zile, în mai 2013.

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote", în 2006, şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestaţiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) şi "The Master" (2012).

Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Potrivit The Hollywood Reporter, citat de Mediafax, Philip Seymour Hoffman încheiase filmările de la pelicula "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", al treilea film din seria "Jocurile foamei", şi mai avea doar şapte zile de filmare pentru a finaliza continuarea acestui lungmetraj, "The Hunger Games: Mockinjay Part 2".

Se crede că datele la care erau programate premierele acestor două filme, 21 noiembrie 2014, respectiv 20 noiembrie 2015, nu vor fi afectate de decesul actorului.

Philip Seymour Hoffman urma să îşi facă debutul şi în primul său rol major dintr-o producţie TV, "Happyish", produsă de postul Showtime, însă, potrivit The Hollywood Reporter, acest serial nu intrase încă în producţie.

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în superproducţii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod