Cât de greu e să ţii o dietă: 86% dintre femei îşi găsesc scuze ca să renunţe

Oricine a încercat să ţină o dietă sau a început să facă mişcare ştie că este mult mai uşor să găseşti scuze decât să lupţi în fiecare zi pentru obiectivul propus. Scuze banale, scuze copilăreşti sau scuze bine ticluite. Cele mai multe femei care renunţă la o dietă simt nevoia să inventeze un motiv pentru a-şi justifica abandonul.

Oricine a încercat să ţină o dietă sau a început să facă mişcare ştie că este mult mai uşor să găseşti scuze decât să lupţi în fiecare zi pentru obiectivul propus. Scuze banale, scuze copilăreşti sau scuze bine ticluite. Cele mai multe femei care renunţă la o dietă simt nevoia să inventeze un motiv pentru a-şi justifica abandonul.

Explicaţii de genul "am avut o zi grea la serviciu" sau "m-am plictisit"  sunt cele mai întâlnite scuze pentru a renunţa la dietă, relevă un studiu recent, citat de Daily Mail. 86% dintre femeile care au încercat să ţină regim îşi găsesc tot felul de scuze şi abandonează, scrie ziarul britanic.

Lupta cu tine însăţi pentru a-ţi impune voinţa în faţa ispitei şi pentru a-ţi atinge scopul este foarte dificilă. Potrivit studiului amintit, 37% dintre femei cred că nu are niciun rost să înceapă o dietă din moment ce n-au reuşit să reziste măcar o singură zi, darămite o săptămână întreagă. Un sfert din totalul celor care încep să țină regim luni renunţă marți.

 

23% dintre cele care au încercat o dietă consideră că nu e bine să ăncepi o dietă la mijlocul săptămânii, iar 20% renunţă la regim după cel puţin o săptămână.

Studiul condus de site-ul LighterLife, specializat în diete, relevă, totodată, că 30% dintre femei sunt oneste şi recunosc că lipsa lor de motivaţie le împiedică să mănânce sănătos.

Cele mai frecvente scuze ale femeilor din Marea Britanie care renunţă la dietă este o zi grea la serviciu (20%), prea multe petreceri care dau peste cap regimul (17%), lipsa de timp pentru a slăbi (17%) sau pur şi simplu plictiseala (10%). 18% dintre femei nu se sfiesc chiar să dea vina pe colegi sau prieteni pentru că le stârnesc, notează Daily Mail.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Septembrie 2012
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • giuliaa pe 15 Sep 2012, 18:06
    ceai canadian

    Si eu am fost grasuta,am avut 73kg si am reusit sa slabesc 12kg in 2 luni. In primul rand vreau sa spun ca daca tu nu te simti bine in pielea ta,cu kg pe care le ai ,transmiti aceeasi stare si oamenilor de langa tine.Asa ca indiferent de kg in plus,de frumusete sau de hainele cu care suntem imbracate, trebuie sa avem o parere buna despre noi si sa ne vedem cele mai frumoase.Eu la 73 de kg nu ma simteam complexata,imi impuneam,oricum cel mai important este sa fii sanatoasa,dar sa nu ne luam dupa vorba aceea:,,omul gras e si sanatos'',poate doar frumos,frumosi suntem cu totii pana la urma.M-am hotarat sa slabesc dupa ce am vazut-o pe prietena mea ca a slabit in jur de 10 kg in cateva saptamani cu aerobic si ceai canadian Canadian Tea.Mi-am cumparat si eu ceai ,dar nu am mers si la sala,am facut in unele seri abdomene acasa dar atat. Am mancat cat de cat sanatos si am baut acest ceai zilnic ,care e foarte bun la gust.In 2 luni am slabit 12kg.Si nu uitati doamnelor:Atitudinea conteaza!!!

    0
    0

  • Roxana pe 14 Sep 2012, 11:25
    Gresit

    Din start se portneste gresit! Daca incepem cu cuvantul "dieta" atunci asteptati-va la esec. Pentru a reusi trebui sa va obisnuiti corpul si sa fie mod de viata; Eu dupa ce am nascut am ramas cu 86 de kg, am incercat n diete..niciun rezultat; apoi m-am pus pe studiat; am reusit cu South Beach pe care am adaptat-o; acum nu mai stiu sa mananc altfel; se bazeaza pe disociere dar o disociere care va permite sa mancati pe saturate; google search si vedeti si voi; acum am greutate ideala si asta fara efort: 62 gg la 1.72 inaltime; succes!

    0
    0

  • Brandusa pe 14 Sep 2012, 04:48
    una dintre femeile care au reusit sa slabeasca....

    Dupa ce am nascut am ramas cu 92 de kg....intr-un an am ajuns la 58 de kg dar fara mari eforturi si recunosc nu am facut foarte mult sport....daca va pot ajutaq fetelor si va intereseaza...id meu d mess...cretolina2000@yahoo.com

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod