Casa regala a Marii Britanii, implicata in cel mai controversat caz de coruptie

Facebook Twitter Comenteaza
Casa regala a Marii Britanii, implicata in cel mai controversat caz de coruptie

Filmul "Jaful de pe Baker Street" ("The Bank Job") se inspira dintr-un eveniment real extraordinar, un jaf care a avut loc la Londra, cu peste 35 de ani in urma si care a ramas nerezolvat; un thriller deosebit de tensionat, in regia lui Roger Donaldson, care-i are in distributie pe Jason Statham si pe Saffron Burrows, intre care se intretese o combinatie de intrigi, scandal si pericol; "o poveste nespusa, extraordinara, despre crima, sex si coruptie", asa cum a fost caracterizat de catre cineasti.
Septembrie 1971 - un tunel sapat pana in camera de tezaur a unei banci de pe strada Baker din Londra si o masa plina bani si bijuterii in valoare de milioane de lire.
Politia intercepteaza voci care coordoneaza prin statie jaful unei banci. Prea tarziu. Nu s-a descoperit nimic, nimeni nu a fost arestat. Jaful a facut subiectul titlurilor de ziare cateva zile la rand, iar apoi a disparut - dupa ce guvernul Marii Britanii a redus presa la tacere.
Filmul dezvaluie ceea ce era ascuns in cutiile de valori si in spatele jafului. Implicarile sunt la nivel... regal: crime, cazuri de coruptie si un scandal sexual, toate legate de Coroana - o poveste in care hotii sunt cei mai nevinovati oameni.
Jason Statham interpreteaza rolul dealer-ului de masini Terry, iar Saffron Burrows pe al frumoasei Martine, o veche cunostinta a lui Terry, care, constransa de imprejurari, il ispiteste pe acesta sa dea o spargere la banca.
Distributia mai contine o serie de talente britanice, printre care: Stephen Campbell Moore, Daniel Mays, James Faulkner, Alki David, Michael Jibson, Richard Lintern, David Suchet, nominalizat de trei ori la Premiile Bafta, Peter de Jersey, Georgia Taylor, Hattie Morahan, Keeley Hawes, Peter Bowles, Colin Salmon si Sharon Maughan.
Filmul "Jaful de pe Baker Street" va rula in premiera, incepand cu vineri, 28 martie, in cinematografele: CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex, Cinema City (Iasi) si Cinema City (Timisoara).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod