Casa de modă Armani nu va mai folosi blana naturală în colecţiile sale

Grupul Armani a anunţat marţi, 22 martie, că nu va mai folosi blana pentru colecţiile sale. Brandul italian a făcut o înţelegere cu Humane Society of the United States şi Fur Free Alliance, două organizaţii care luptă împotriva folosirii blănurilor naturale în modă.
Cele opt branduri ale casei Armani - Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Privé, AJ Armani Jeans, A/X Armani Exchange, Armani Junior şi Armani Casa - nu vor mai avea piese realizate din blană începând cu colecţiile toamnă 2016.

"Sunt fericit să anunţ că Armani Group şi-a asumat ferm angajamentul de a elimina folosirea blănurilor de animale în toate colecţiile sale", a declarat Giorgio Armani (81 de ani), potrivit theguardian.com. "Progresele tehnologice obţinute de-a lungul anilor ne permit să avem la dispoziţie alternative care fac practicile crude faţă de animale deloc necesare", a mai adăugat creatorul de modă.

Armani a fost adesea în vizorul PETA pentru piesele vestimentare şi accesoriile realizate de-a lungul anilor din blană, dar acum se alătură unor branduri precum H&M, J.Crew, Calvin Klein, Ralph Lauren, Tibi sau Topshop care au eliminat complet folosirea blănurilor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
23 Martie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod