Carmen Negoita a invatat-o pe Simona Patruleasa cum se prepara un tort raw vegan

Simona Patruleasa a avut ocazia aseara sa invete cum se prepara un tort raw vegan, mai exact unul crud din ingrediente 100% naturale care nu necesita coacere.
Vedeta de televiziune a avut-o ca “profesor” pe Carmen Negoita, cea care a inaugurat, alaturi de sora ei si de ceilalti membri ai familiei, propriul restaurant raw gourmet, Rawyal.

Lectia de gatit raw vegan a avut loc inaintea evenimentului de deschidere, unde au participat o serie de persoane publice precum Mirela Stelea, Amalia Enache, Adina Buzatu, Daiana Anghel, Sonia Argint Ionescu, Irina Mohora, Florentina Opris, Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu (Amadeus), DJ Wanda, Dr. Oana Spanu, Teodora Burz (Damat), Adriana Chiper.

Simona Patruleasa a pregatit alaturi de Carmen Negoita un tort cheesecake cu fructe de padure.

“Mai intai, am pregatit compozitia. Stratul galben a fost realizat din caju, zeama de lamaie, zeama de portocala, coaja de portocala rasa, ulei de cocos, totul amestecat foarte bine, iar stratul roz din crema anterioara la care am adaugat fructe de padure pasate. Am pus primul strat in forma la congelator pentru cateva ore, apoi, deasupra, pe cel de-al doilea. Intre timp, am realizat blatul din nuci inmuiate in prealabil si curmale, totul mixat.
Am scos cele doua compozitii suprapuse de la concelator, iar deasupra lor am asezat compozitia blatului. Totul a mai stat o ora la congelator pentru a se inchega, apoi l-am scos din forma si l-am decorat cu fructe de padure. A iesit minunat! Este 100 % natural, iar o felie are doar 250 de calorii si este foarte satioasa”, spune Simona Patruleasa.

Vedetele care au participat la inaugurarea Rawyal au descoperit gustul senzational si avantajele alimentatiei raw vegan. Au testat prajituri fara zahar, faina si blat copt la foc, precum prajitura cu lime, patratelele de ciocolata cu cocos, tort cu morcov, desertul cu menta si cacao, bomboanele de ciocolata din boabe de cacao, cupcakes sau torturi crude, proaspete, plin de ingrediente sanatoase nealterate termic.

Au descoperit si branza de caju, pasta de patrunjel, bruschetele pe crackersi din seminte susan, hrisca si fulgi de ovaz, care inlocuiesc painea, sucurile proaspete, salatele si smoothie-urile cu superalimente precum spirulina, maca, kale, clorela, cele care alcalinizeaza organismul si intensifica arderile.
In plus, s-au racorit cu o reteta de limonada gandita chiar de Carmen Negoita, din lime, lamaie, kiwi, menta si ghimbir.

Carmen Negoita consuma de aproape un an zilnic, in procent de 70%, alimente crude, raw vegan. Meritul acestora este ca, nefiind procesate termic, isi pastreaza toti nutrientii de care are nevoie organismul si sunt 100% naturale.

In toate etapele pregatirilor deschiderii Rawyal, fashion bloggerul a testat fel si fel de retete, astfel ca, avand zilnic mesele bogate cu alimente pline de nutrienti sanatosi, a ajuns mai energica si mai in forma ca niciodata.

“Raw gourmet inseamna tranzitia de la mancarea nesanatoasa, plina de aditivi si potentatori de arome, care gadila papilele gustative, la mancare verde, naturala, cruda, direct din natura”, spune Carmen Negoita, managing partner Rawyal.

Lasagna si pastele clasice au la Rawyal corespondenti neprocesati termic, retete delicioase si hranitoare, deserturile sunt fara zahar, faina si blat copt la foc – cheesecake cu fructe de padure, tort de cacao sau de morcov, prajitura cu lime, patratele de ciocolata cu cocos, tort cu menta si cacao, bomboanele de ciocolata si curmale, cinnamon rolls varianta raw, cupcakes sau alte tipuri de torturi crude, proaspete, pline de ingrediente sanatoase nealterate termic.

La mare cautare sunt branza de caju, care inlocuieste branza clasica, pasta de patrunjel, bruschete  pe crackersi din seminte susan, hrisca si fulgi de ovaz, care inlocuiesc painea, sucurile proaspete, salatele si smoothie-urile cu superalimente precum spirulina, maca, kale, clorela, cele care alcalinizeaza organismul si intensifica arderile sau limonada Rawyal din lime, lamaie, kiwi, menta si ghimbir.

„Salata proteica este tot o specialitate a noastra, care este foarte buna pentru cei care fac foarte mult sport.
Contine germeni de ridiche neagra, floarea soarelui, lucerna, trifoi, un mix de frunze, sminte de floarea soarelui si quinoa. Germenii si vlastarii au multa proteina si pot inlocui carnea cu succes.  Ciocolata din tortul raw vegan este facuta din boabe de cacao naturala sau pudra de roscove mixate cu baza de caju, curmale si seminte. Personal, iau zilnic energie din sucuri verzi care alcalinizeaza organismul si intensifica arderile, am inlocuit bomboanele de ciocolata cu bulgari deliciosi din curmale, migdale si sirop de agave, iar tortul si prajiturile clasice cu zahar sunt acum inlocuite cu deserturi minunate bogate in fructe proaspete, blatul fiind compus din seminte, cereale integrale, migdale, caju si ulei de cocos, fara a fi gatit in cuptor.

La Rawyal am pus mare accent nu doar pe compozitia bogata in nutrienti, ci si pe gust. Totul este natural, fara pic de zahar, proaspat si echilibrat”, spune Carmen Negoita.

Rawyal Brunch & Cakes se afla pe strada Ardeleni 24, Bucuresti, si executa si livrari la domiciliu sau la birou.  Mai multe detalii, pe https://www.facebook.com/rawyalfood.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod