Campionatul International de Gatit in Aer Liber si-a desemnat castigatorii

Facebook Twitter Comenteaza
Campionatul International de Gatit in Aer Liber si-a desemnat castigatorii

Peste 4.000 de vizitatori, aproape 7.000 de litri de vin, circa 300 de kilograme de carne gatita, zeci de condimente folosite, sute de saci cu carbuni, mult fum, tensiune competitionala, bucuria invingatorilor, dezamagirea infrantilor, cam asa s-ar putea rezuma Etapa I a Campionatului International de Gatit in Aer Liber, editia a II-a, desfasurata intre 29 februarie si 2 martie, la Azuga. Etapa de vara se va desfasura in luna iulie pe litoralul Marii Negre, cand va avea loc, in cadrul evenimentului propriu-zis, si primul Campionat Mondial de Mancat Mici.

Concurentii, profesionisti si amatori, s-au inscris la doua clase distincte: Preparate culinare reci (competitie desfasurata vineri, 29 februarie) si Mancaruri gatite in aer liber (sambata, 1 martie). In cadrul primei sectiuni, concurentii au prezentat preparate culinare reci. La cea de-a doua bucatarii au gatit la ceaun, plita si gratar. Punctul de atractie al zilei de duminica, 2 martie, a fost "Duelul maestrilor" - demonstratie de arta culinara oferita de Stefan Bercea si Vlad Florica. Tot duminica au avut loc lansari de carte, precum si degustari de vinuri.

Pentru clasa Arta culinara, juriul a fost format din: Robert Rainford (profesor la Colegiul George Brown din Toronto, starul emisiunii "Licence to Grill"), Dumitru Burtea (presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism), Nicolae Nejloveanu (maestru al artei culinare), Serban Ionescu (actor) si Silviu Miron. La clasa Mancaruri gatite in aer liber, membrii juriului au fost: Robert Rainford, Dan Chisu, Vlad Florica, Serban Huidu, Stefan Bercea si Cornelia Ghisoi.
In urma degustarilor, juriul a desemnat castigatorii.
La clasa Preparate culinare reci, cupa a fost adjudecata de echipa "Cabana Vanatorilor II", care a ocupat si locul I la sectiunile "Aperitive", "Dulciuri", "Creatie". La sectiunea "Alternativ", locul I a fost adjudecat de Vasilica Pitorac, o gospodina care a pregatit cozonaci dupa o reteta traditionala. Cupa clasei Mancaruri gatite in aer liber a fost castigata de echipa "Omega 3", un grup de prieteni, care au impresionat juriul prin originalitatea si indemanarea de care au dat dovada.
Premiul pentru popularitate l-au primit "Haiducii secolului XXI", o gasca de prieteni veniti la competitie pe motociclete si cu chitara de gat. Ei au incins atmosfera cu muzica de petrecere.  
In afara concursului de gatit, cei care au participat la eveniment s-au putut delecta cu spectacole de teatru de papusi, mima si pantomima, degustari de vinuri. Nu au lipsit nici concertele de muzica populara, jazz, electro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod