"Camera de hotel", premiera la Odeon

Sambata, 15 martie, respectiv duminica, 16 martie, de la ora 19.00, are loc la Teatrul Odeon din capitala premiera spectacolului "Camera de hotel", o trilogie dupa Barry Gifford. Regia acestei productii este semnata de Alexandru Dabija care, in acest an, a primit o nominalizare la Premiile Uniter, pentru cel mai bun regizor. Scenografia a fost asigurata de acelasi Alexandru Dabija in colaborare cu Laura Paraschiv. Din distributie fac parte Dorina Lazar, Liana Margineanu, Antoaneta Zaharia, Paula Niculita, Mircea Constantinescu, Mugur Arvunescu, Pavel Bartos si Marcel Iures.
 
Barry Gifford, nascut in anul 1946 la Chicago, este poet, romancier, editor, eseist, biograf, memorialist, scenarist american multi-premiat, ale carui carti au fost traduse in 23 de limbi. A colaborat cu regizorul David Lynch, care i-a ecranizat romanul "Suflet salbatic", scris in 1984, transformandu-l intr-un film premiat cu Palme d'Or la Cannes. Tot David Lynch i-a comandat scrierea pieselor care formeaza trilogia "Camera de Hotel". Doua dintre ele au fost si regizate de catre acesta si difuzate in 1993, la HBO.
A continuat colaborarea cu Lynch si pentru scenariul filmului "Lost Highway", realizat in 1997. Romanul sau "Perdita Durango" a fost ecranizat in 1997 de catre regizorul spaniol Alex de la Iglesia. In 2003 a scris impreuna cu Matt Dillon scenariul filmului "City of Ghost", iar pentru Francis Ford Coppola a scris scenariul filmului "Pe drum" dupa Jack Kerouac.
Preturile biletelor la acest spectacol sunt de 26.5 RON si 12.72 RON.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod