Calugarii Chant iau cu asalt topurile de muzica

Facebook Twitter Comenteaza
Calugarii Chant iau cu asalt topurile de muzica

Un grup de calugari de la o manastire din aproprierea Viennei au devenit cele mai surprinzatoare staruri pop internationale ale anului 2008, multumita albumului lor, "Chant - Music For Paradise".

Calugarii din Stift Heiligenkreuz, cea mai mare manastire locuita de calugari cistercieni, au fost rasplatiti cu discul de aur pentru succesul inregistrat in Marea Britanie si cu doua discuri de platina pentru vazarile din Austria, pe data de 6 august. Albumul a mai castigat discul de platina in Polonia, discul de aur in Belgia si cel de argint in Irlanda, si asta dupa doar 10 saptamani de la lansare.

"Chant" a fost lansat in intreaga Europa precum si in China, Africa de Sud si Venezuela.

Succesul calugarilor in tara lor natala a fost unul fara precedent.
"Chant" a ajuns pe primul loc simultan in topul pop, iTunes si cel de muzica clasica din Austria.

Au ramas pe prima pozitie in topul de muzica pop timp de doua saptamani. Albumul a ramas insa in top 3 timp de doua luni.

De un succes similar s-au bucurat si in topul din Marea Britanie, acolo unde au reusit sa urce pe pozitia sapte si sa ramana in primele douazeci de albume in topul pop timp de sapte saptamani, alaturi de artisti ca Amy Winehouse sau Ting Tings. Pe masura ce lumea este familiarizata cu acest fenomen al muzicii gregoriene, albumul calugarilor se bucura de succes extraordinar in intreaga lume.

Lansarea albumului in Austria a fost un eveniment de amploare la care a participat media din toate colturile lumii, ajungandu-se pana la echipe TV venite special din Noua Zeelanda.

Albumul a ajuns pe locul 5 si in topurile pop din Germania si Polonia, s-au situat in top 10 in Belgia, top 15 in Irlanda, top 30 in Italia si Spania si pe locul 1 in Topul Billboard de muzica clasica.


Dar succesul nu a fost masurat doar in locurile fruntase din topuri, intrucat a oferit oportunitati incredibile pentru acesti calugari in incercarea lor de a capta interesul enoriasilor.

Reportajele BBC de la Euro 2008 au inclus si o prezentare de 10 minute a calugarilor care erau filmati cantand, dar si jucand fotbal.

Mai mult, Papa si-a exprimat sustinerea pentru acest proiect. Papa Benedict al XVI–lea a laudat aptitudinile muzicale ale calugarilor atunci cand a vizitat manastirea in septembrie 2007. Recent, doi dintre calugari, aflati intr-o calatorie de promovare prin Austria, l-au reintalnit pe Papa in aceasta vara.
Pentru acestia, muzica lor inseamna rugaciune, asa ca sunt extrem de fericiti ca pot atrage atentia lumii si in acest fel a le face cunoscut devotamentul lor.

Pe 3 noiembrie UCJ va lansa o editie speciala Chant ce va include un bonus track de cantece de Craciun.

Calugarii din Stift Heiligenkreuz au reusit sa incheie un contract cu cea mai mare casa de discuri din lume dupa ce au trimis un demo la Universal Music prin intermediul You Tube.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod