Burberry, scandal din cauza blănurilor naturale

Casa de modă se află în centrul unui scandal la nivel internaţional, din cauză că foloseşte blănuri naturale în colecţiile sale, după ce organizaţia pentru drepturile animalelor Vier Pfoten (Four Paws) a lansat o campanie împotriva acestui brand britanic de lux.

Campania lansată de Four Paws - o organizaţie pentru protecţia animalelor, care are sediul central la Viena, Austria - o are în centru pe Kimi, un pui de vulpe polară, născută în luna aprilie, într-o fermă din Finlanda. Este de aşteptat ca acest pui de vulpe să fie ucis în luna noiembrie, în timpul aşa-numitei perioade de "recoltare a blănurilor", potrivit publicaţiei britanice The Independent, citată de Mediafax.

"Când o să cresc, o să fiu un guler de blană"
, spune Kimi în această campanie lansată de organizaţia Four Paws, al cărei scop este creşterea nivelului de conştientizare cu privire la existenţa acestor ferme în care animalele sunt ucise pentru a furniza blănuri naturale industriei de modă.

Lucrăm îndeaproape cu furnizorii noştri, pentru a îmbunătăţi standardele de bunăstare a animalelorBurberry
O petiţie pentru salvarea lui Kimi a fost publicată online de această organizaţie şi a strâns până în prezent peste 125.000 de semnături.
De asemenea, organizaţia a colectat alte circa 35.000 de semnături în scris.

"Dacă britanicii ar şti oroarea care se întâmplă în aceste ferme de blănuri din Finlanda, care furnizează blănuri pentru companii ca Burberry, ar fi şocaţi. Campania noastră de salvare a lui Kimi îşi propune să le arate aceste lucruri prin intermediul experienţelor unei vulpi, Kimi, care este crescută într-o asemenea fermă finlandeză pentru blana sa", a declarat Julie Sanders, Country Manager al filialei din Marea Britanie a organizaţiei Four Paws.

Pe site-ul organizaţiei şi pe contul de Facebook al lui Kimi sunt postate în mod curent informaţii despre puiul de vulpe şi despre desfăşurarea acestei campanii.
Imagini de mari dimensiuni cu Kimi au fost deja instalate pe clădiri şi în locuri publice din Viena şi din Londra, iar susţinătorii acestei campanii au organizat mai multe întâlniri în cele două oraşe, relatează publicația amintită de Mediafax.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • blabla pe 21 Oct 2014, 12:46
    nu uciderii

    burberry BARBARII!!!! Nu o sa mai cumpar nimic de la ei, nici macar un parfum!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod