Bucurestiul - temporar capitala mondiala a filateliei

Facebook Twitter Comenteaza
Bucurestiul - temporar capitala mondiala a filateliei

Cu ocazia celebrarii a 150 de ani de la emiterea primelor marci postale romanesti, celebrele "Cap de Bour", Compania Nationala Posta Romana organizeaza in perioada 20-27 iunie, in cadrul Complexului Romexpo Bucuresti, pentru prima data in Romania, Expozitia Filatelica Mondiala EFIRO 2008, sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei. In cadrul evenimentului vor fi prezentate piese filatelice rare, printre care si timbre din prima emisiune "Cap de Bour", scrisoarea recomandata descoperita dupa explozia bombei nucleare de la Hiroshima, care inca mai pastreaza urme de radiatii, celebra colectie braziliana de marci postale "Ochi de Bour" si alte exponate nationale si internationale de exceptie.
Un alt punct de atractie al expozitiei de anul acesta este prezenta unei parti importante a colectiei de timbre a Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

De asemenea, vizitatorii pot admira peste 800 de colectii de piese filatelice, apartinand unui numar de peste 650 de colectionari din 74 de state. Anul acesta, organizatorii au pregatit o sectiune speciala pentru tineri, acestia fiind invitati la o serie de ateliere filatelice, concursuri si evenimente speciale care abordeaza filatelia dintr-o perspectiva noua si interactiva.
De asemenea, Romfilatelia va lansa emisiunea de timbre EFIRO 2008.

Domeniul filateliei s-a dezvoltat in toata lumea, marca postala reprezentand un veritabil studiu istoric si cultural, o oglinda a civilizatiei. Colectionarea marcilor postale a avut un puternic impact in tara noastra. Acest obicei european a ajuns in spatiul romanesc in jurul anului 1865, in perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza. In prezent, timbrul reprezinta un adevarat simbol national.

Organizata de Compania Nationala Posta Romana, in colaborare cu Federatia Filatelica Romana si aflata sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei, precum si al Federatiei Internationale de Filatelie (FIP), expozitia va reuni peste 1.000 de colectionari si colectii de marci postale din 74 de state, printre care Austria, Rusia, Danemarca, SUA, Portugalia sau Japonia.

Expozitia va fi urmata, pe data de 28 iunie 2008, de cel de-al 70-lea Congres al Federatiei Internationale de Filatelie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod