Bucur, in programul Shooting Stars de la Berlinala

de Nicoleta Tarantus, 2 Decembrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Bucur, in programul Shooting Stars de la Berlinala

Bucur este unul dintre cei zece actori europeni selectionati sa participe la programul Shooting Stars, ce are loc in perioada 13-15 februarie 2010, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, potrivit Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), citat de Mediafax.

Shooting Stars este o initiativa europeana ce are drept scop promovarea celor mai talentati tineri actori europeni ai anului, carora le faciliteaza intalnirea cu actori consacrati, regizori si producatori de renume).

Dragos Bucur este cel de-al treilea roman, dupa Maria Popistasu (2007) si Anamaria Marinca (2008), selectionat in cadrul acestui program international.

"Actorul ne aminteste de cantaretul vrajitor din Hamelin, cel cu fluier fermecat.
El se dedica cu atata intensitate interpretarii, incat publicul nu are de ales si trebuie sa-l urmeze. Cu enorm de multa precizie, el da viata conflictelor interioare ale personajelor sale si efectul este fascinant." - aceasta a fost motivatia juriului atunci cand l-au ales pe Bucur.  

Cel mai recent rol al lui Dragos este cel din filmul "Marti, dupa Craciun", in regia lui Radu Muntean, lungmetraj care este in productie. Actorul a incheiat filmarile la "The Way Back", in regia lui Peter Weir, pelicula care ii are in distributie pe Colin Farrell si Ed Harris.

Anul acest, Dragos Bucur a jucat rolul principal in lungmetrajul "Politist, adjectiv", in regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului si premiul FIPRESCI in sectiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009), ce reprezinta propunerea Romaniei pentru categoria "Cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza" la Oscar 2010.

De-a lungul anilor, programul Shooting Stars a lansat carierele internationale ale unor nume precum Rachel Weisz, Moritz Bleibtreu, Cecile de France, Daniel Bruhl, Melanie Laurent, Daniel Craig, Kelly Macdonald, Thure Lindhardt, Franka Potente, Eduardo Noriega, Ludivine Sagnier, Jeremie Renier si Jasmine Trinca.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod