Bucharest Music Film Festival incepe sambata, pe acorduri de muzica vieneza

10 Iunie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Bucharest Music Film Festival incepe sambata, pe acorduri de muzica vieneza
Prima zi a festivalului de muzica clasica in aer liber din Piata "George Enescu" debuteaza la ora 18.30 cu o lectie de dans, oferita de elevii scolii de Dans Sportiv Mihai Petre. Sambata 12 iunie  si duminica 13 iunie, cu incepere de la ora 19.00, sub bagheta celebrului dirijor si violinist Russell Mc Gregor, orchestra vieneza Das Karussell prezinta doua concerte diferite, interpretand cele mai bune opere muzicale ale  virtuoasei familii de compozitori Strauss.      

Das Karussell este un ansamblu muzical austriac, in cadrul caruia barierele sunt depasite si conventiile schimbate pe rand.
El aduna contraste  sociale si etnice. in ceea ce-i priveste totul se invarte in jurul muzicii, totul se misca precum un carusel. Prim solistul si dirijorul acestui concert este talentatul si carismaticul concertmaister al orchestrei celebrului palat Schönbrunn din Viena, Russell McGregor.

El a avut ocazia sa ii acompanieze si “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi si multi altii. "Ma bucur foarte mult de aceasta reintalnire cu publicul din Bucuresti.
Este pentru a sasea oara cand vin in tara dumneavoastra si pentru prima data cand voi sustine un concert in aer liber. intre mine si publicul roman s-a creat o relatie deosebita. Romanii sunt si vor fi mereu prietenii mei".

Sambata, de la orele 21.00, publicul va putea viziona inregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena). Locatia este deschisa intre 11.00 si 23.00 in fiecare zi a manifestarii iar accesul este gratuit. Programul artistic este disponibil pe site-ul www.arcub.ro.
Cei prezenti la spectacole pot castiga excursii oferite de Fides Travel, Ella Traveland si Grand Hotel Continental.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod