Bucharest Masters of Jazz Festival

Facebook Twitter Comenteaza
Bucharest Masters of Jazz Festival

Festivalul Bucharest Masters Of Jazz va incepe pe data de 23 octombrie, cand interpretul de muzica jazz Al Jarreau va sustine un concert/recital la Sala Palatului, incepand cu ora 19:00.

Al Jarreau este posesorul a cinci premii Grammy. Nu este deloc surprinzator faptul ca si-a perfectionat tehnica ridicand-o la rangul de arta. Canta de la varsta de patru ani, alaturi de fratii sai, el aparand intr-o serie de evenimente locale din orasul sau natal, Milwaukee - Wisconsin. Insa muzica nu a constituit o componenta majora a vietii sale dintotdeauna. A fost un student stralucit, a excelat intr-o multime de sporturi in liceu si mai tarziu in facultate.

Inscriindu-se la Ripon College din Wisconsin, Jarreau a continuat sa cante de dragul distractiei intr-o trupa locala numita The Indigos, numai in week-end-uri si vacante, si si-a luat diploma in psihologie.
Dupa aceasta s-a stabilit in San Francisco pentru a incepe o cariera in consultanta pentru reabilitare sociala (domeniu in care a facut studiil aprofundate).

Insa curand, faptul ca avea muzica in sange avea sa ii modeleze viitorul. Cantand intr-un mic club de jazz cu un trio condus de George Duke, si-a dat seama ca vrea sa isi castige existenta din muzica. Se muta in Los Angeles unde castiga in scurt timp expunere la nivel national pe o retea de televiziune alaturi de Johnny Carson, Merv Griffin, David Frost si Mike Douglas, asociindu-se cu chitaristul Julio Martinez si cu comicii John Belushi, Bette Midler, Robert Klein, David Brenner, Jimmie Walker  intr-o faimoasa comedie a vremii, "The Improv".

In 2000, Al a inregistrat primul sau album pentru o alta casa de discuri, GRP, "Tomorrow Today", care a fost lansat in Statele Unite ale Americii.
Una dintre piesele cele mai bune de pe acest album a fost duetul cu Vanessa Williams, "God's Gift to the World".

Al Jarreau este de asemenea si posesorul unei stele in "Hollywood Walk of Fame" datorita premilor primite de-a lungul carierei, ceea ce i-a intarit statutul castigat: unul dintre cei mai buni cantareti ai generatiei sale.

Dupa ce festivalul Bucharest Masters Of Jazz va fi deschis de Al Jarreau, alte legende ale muzicii jazz internationale vor sustine concerte incendiare la Bucuresti, dupa cum urmeaza:

  • 24 octombrie - Monty ALexander Trio/Count Basie Orchestra directed by Bill Hughes - Sala Palatului, orele 19.00
  • 25 octombrie - Erik TRuffaz Quintet/Dianne Reeves  - Sala Palatului - orele 19.00
  • 26 octombrie - Five Peace Band - Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta, Kenny Garrett - Sala Palatului - orele 19.00
  • si 5 noiembrie -  Nigel Kennedy Quintet - Sala Palatului, orele 19.00.

Cei care doresc sa fie prezenti la concertul jazz isi mai pot procura bilete pentru Bucharest Masters of Jazz Festival. Cu preturi intre 50 si 300 de lei, acestea pot fi achizitionate de pe site-urile www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, din magazinele Diverta, de la casele de bilete ale Salii Palatului si de la Magazinul Muzica, din reteaua Germanos si magazinele Carrefour Voiaj.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod