Brigitte Bardot le ia apărarea câinilor

Fosta actriță denunţă proiectul care prevede "exterminarea sistematică" a tuturor câinilor fără stăpân din România, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui român Traian Băsescu şi publicată miercuri pe site-ul fundaţiei sale.
"În urmă cu câteva zile, un copil în vârstă de patru ani, rănit de un câine, a decedat în lipsa îngrijirilor, în urma rănilor suferite. În faţa acestei drame teribile, ţin să îmi exprim infinita tristeţe şi gândurile mele se îndreaptă înainte de toate către familia sa. Dar sunt, de asemenea, extrem de şocată să aflu că o răzbunare, care nu îşi are locul, se va abate asupra tuturor câinilor din România, chiar şi a celor blânzi", precizează Brigitte Bardot în scrisoarea sa.

"Condamnarea la moarte a unei întregi specii, aşa cum prevede proiectul dumneavoastră, este total contrar legilor şi uzanţelor din ţările civilizate ale Uniunii Europene.
Decizia dumneavoastră sună ca un apel sângeros, nedemn de un om politic desemnat să ia decizii cu calm şi nu pentru a câştiga voturile unei părţi a opiniei publice"
, afirmă fosta actriță în apelul adresat preşedintelui român.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel marţi la Guvern să emită o ordonanță de urgență prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele doritoare să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

Prezentând eforturile depuse de fundaţia sa în România, "fără niciun ajutor din partea Guvernului", Bardot militează pentru continuarea sterilizării câinilor.

"Ar fi aberant să puneţi în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociaţii doar pentru a calma spiritele.
Trebuie votată o lege care să permită continuarea într-o manieră mai sistematică a controalelor şi sterlizărilor câinilor şi reducerea numărului lor în acest fel. Ar trebui să promovaţi campaniile de adopţie, pentru ca aceşti câini de pe stradă să aibă o şansă de a se integra în comunitate şi de a regăsi viaţa de familia pe care au avut-o înainte de a fi aruncaţi pe stradă de predecesorii dumneavoastră. Mă bazez pe inteligenţa şi bunul simţ al partidului majorităţii pentru a adopta o lege care să fie conformă cerinţelor Uniunii Europene, din care faceţi parte acum, din 2007",
conchide preşedinta fundaţiei.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Copilul de patru ani muşcat de câini a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul acestuia fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru Mediafax, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).
Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.


Foto: AFP/Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
6 Septembrie 2013
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • fanel pe 9 Sep 2013, 15:49
    bb

    inca odata se demonstreaza ca femeile neregulate devin isterice si se indreapta spre caini. a iubi animalele nu inseamna ca ele trebuie sa stea pe strada. nu inseamna ca ele sa fie inghesuite bin padocuri. aici s-a scapat de sub control inmultirea-pe vremuri, la tara se pastra unul-doi catei si restul se sacrificau de mici-altfel, se ajungea la ce e astazi. sa fim realisti-nu se pot tine sute de mii de caini-cine a vrut sa adopte a adoptat, nu mai e nimeni amator. asa ca lasati istericalele si vedeti realitatea vin fata-nu e loc pentru cati ati lasat sa se inmulteasca iar pe strada, in niciun ncaz

    2
    1

  • laur pe 9 Sep 2013, 13:57
    ce sa-ti povestesc

    O invit pe madam la o plimbare la ceas de noapte prin cartierele din Romania.

    2
    1

  • Alexandra pe 9 Sep 2013, 11:43
    contra referendum

    Mai bine va ganditi ca de vina nu sunt saracele suflete, ci aceia care ar trebui sa le ofere adaposturi, statul care stie doar sa fure banii, nu sa-i foloseasca in scopuri benefice pentru toti. Credeti ca daca vor fi omorati se rezolva situatia sau se schimba ceva in tara asta? Ar trebui sa ii omorati voi, cei care sunteti de acord cu acest lucru sa vedem atunci daca aveti suflet sa va uitati in ochii lor si sa ii omorati sau cati dintre voi ati face acest lucru. Tot oamenii sunt cele mai crude fiinte, nu animalele!!!

    1
    0

  • mm pe 9 Sep 2013, 09:22
    pro maidanezi

    dar voi astea "femei" cu ghilimelele de rigoare,ca sa nu va zic altfel, mancare v-ati gandit sa le dati ,ca sa nu mai fiti atacate? cand iesiti din casa sa luati cu voi o coaja de paine, un os? acel caine a procedat ca si un om cand e nemancat,a atacat fiindca era flamand...cati oameni au fost ucisi de catre alti oameni pt o biata pensie, sau cativa lei in portofel? ati cerut eutanasierea speciei? nu,ca faceati si voi parte din ea

    1
    1

  • Dyutza_003 pe 8 Sep 2013, 07:32
    ...

    Sunt deacord cu ce-a scris Radu, sa mergi pe strada si sa-ti fie frica de niste javre...

    0
    1

  • Flori pe 7 Sep 2013, 13:11
    ce tupeu

    Cata ipocrizie si ce tupeu! Cine e aceasta "iubitoare de animale", cine o mai ia in seama?? Are copii? I-a murit vreunul in chinuri groaznice, sa aibe cosmaruri tot restul vietii, si sa uite de "grija" pt.fiarele salbatice? E adevarat, nu toti cainii sunt agresivi, dar sunt deja prea multi si s-au salbaticit pt.ca traiesc in haite si nu au hrana.

    1
    2

  • Radu pe 7 Sep 2013, 10:59
    Ce mai vrea hoasca asta?

    Dragä Brigitte, dupä ce când ai arätat bine ai insirat totzi masculii pe care i-ai avut la indemânä, dupä ce cä esti alcoolicä si drogomanä, cu numeroase incercäri de sinucidere - de aia arätzi atât de ingrozitor de botzitä si TERMINATÄ, acum ai devenit si mama cotarlelor maidaneze. Mä rog, ai libera optziune sä faci ce vrei, cu mintea care tzi-a mai rämas. DAR, cu ce drept vi tu sä dai sfaturi si sugestii in tara noasträ? 'Cum indräznesti sä afirmi cä Ionutz a murit deoarece " rănit de un câine, a decedat în lipsa îngrijirilor, în urma rănilor suferite", cum itzi permitzi sä denaturezi faptele? Copilul a murit DEVORAT de câinii sälbatici. Cum indräznesti HOASCÄ BÄTRANÄ SI SENILÄ sä te amesteci in problemele României, denaturând faptele. Dacä esti asa miloasä, plinä de compasiune pentru jagardelele sälbatice de pe sträzi, contribuie cu BANI (cä ai destui de la räposatzii) pt. a se imbunätätzi o situatzie. Dacä nu, de vorbele tale nu avem nevoie. NICIODATÄ nu ai dat dovadä de prea multä inteligentzä... singura cu care te-ai afirmat in lumea filmului a fost cea dintre picioare, cu care ai fäcut o oarecare carierä, atâta timp cât erai tânärä si frumoasä. Lasä-ne madame, nu mai tulbura apele. Familia Anghel se ... pe condoleantzele tale. Chiar asa importantä te crezi?O fosilä, care nici cel putzin nu te potzi mândri cu viatza ta, debusolatä, nimfomanä, drogomanä. Nu mai tulbura apele cu MILA ta deplasatä. România nu trebuie sä fie TERA CANIS, ci TARA OAMENILOR

    5
    2

  • jenny pe 6 Sep 2013, 19:39
    Miss B Bardot

    La Paris e frumos! Nu vrea B Bardot sa ia ciinii la Paris? Ca in Bucuresti se tem turistii sa vina de teama ciinilor. Sa avem o capitala eurpeana? Atunci sa ne lase BB sa avem un Bucuresti fara ciini! Nicaieri in Europa nu sunt ciini fara stapin pe strada.

    7
    5

  • Mia pe 6 Sep 2013, 17:57
    Oamenii si cainii

    B.B. sa ia la dansa acesti caini ai strazii, sa-i ingrijeasca si sa-i hraneasca, nu doar sa-si dea cu parerea !

    9
    3

  • alexa_new pe 6 Sep 2013, 15:26
    fum in ochi

    Ar avea dreptate daca... nu ar minti. 1) "condamnarea la moarte a unei intregi specii" - pai nu extermina nimeni TOTI cainii, ci doar CAINII FARA STAPAN DIN BUCURESTI 2) "o razbunare care nu isi are locul" - nu, nu e vorba de razbunare; e vorba de masuri de prevenire a unui viitor incident similar 3) "Ar trebui să promovaţi campaniile de adopţie, pentru ca aceşti câini de pe stradă să aibă o şansă de a se integra în comunitate şi de a regăsi viaţa de familia pe care au avut-o înainte de a fi aruncaţi pe stradă de predecesorii dumneavoastră" - s-au promovat campanii de adoptie si pana acum; cainii din strada nu sunt cei aruncati acolo de Ceausescu, sunt urmasii acestora - ceea ce demonstreaza esecul strategiilor bazate pe sterilizare Fum in ochi, interpretari de doi bani...

    10
    2

  • mizdis pe 6 Sep 2013, 15:06
    mizdis

    Madam Brijit ar trebui sa treca intai pe la psihiatru, sa-si ia doza de Prozac si dupa aceea sa o doara in cur ce se intampla in Romania.

    8
    7

  • Rodica pe 6 Sep 2013, 13:36
    Brigitte Bardot le ia apărarea câinilor

    Stimatei Brigitte Bardot, i-as atrage atentia ca sunt enorm de multi oameni bine pregatiti, integri, cu bun simt, dar care traiesc si mor in mizerie, pentru ca exista o categorie de "privilegiati" nascuti in case de politicieni, sau milionari care le ocupa locurile de munca in mod abuziv. La fel cum exista tinere frumoase, educate, pregatite profesinal, cuminti, dar care nu au loc sa se afirme de Tonciu, Adelina Pestritu, Buruiana, Vica Blochina ... fete care au devenit celebre pentru legaturile "sentimentale" cu bogatasii Romaniei. Ar trebui sa se infiinteze si asociatii care sa-i apere pe oamenii de calitate, nu credeti? Afirmatia ca "s-au nascut fara noroc", e un paravan meschin. BB are dreptate, sunt muti caini blanzi, dar cine, cum sai sorteze? Poate ca si cainele criminal ar fi avut alt comportament, daca nu ar fi fost rodul unei incrucisari cu un caine de lupa, sau ar fi fost crescut intr-un mediu adecvat. Sa nu uitam ca aceste animale, au fost domesticite, adica au fost obisnuite sa apartina unui om care sa le ofere dragoste, hrana si adapost.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod