Botezul fastuos al Prinţesei Charlotte, în 30 de imagini adorabile

Prinţesa Charlotte, în vârstă de nouă săptămâni, a fost botezată duminică, la biserica St. Mary Magdalene din Sandringham, cu apă din râul Iordan, în cadrul unei ceremonii în care părinţii săi, prinţul William şi ducesa Catherine, au mizat pe fastul regal tradiţional.

De altfel, cu prilejul botezului prinţesei Charlotte, care ocupă locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, prinţul William, soţia lui, ducesa Catherine, şi cei doi copii ai lor au putut fi văzuţi pentru prima dată împreună în public, notează agenţia Mediafax.

2mai este ziua în care s-a născut prinţesa Charlotte
Cei patru au venit împreună în jurul orei locale 16.30 (18.30, ora României) la biserica St. Mary Magdalene, pentru a participa la această ceremonie religioasă privată, la care au fost invitate doar 21 de persoane, inclusiv regina Elizabeth a II-a Marii Britanii şi soţul ei, ducele de Edinburgh, părinţii ducesei Catherine, Carole şi Michael Middleton, sora şi fratele acesteia, Pippa şi James Middleton, dar şi prinţul Charles de Wales, tatăl prinţului William, şi soţia acestuia, ducesa de Cornwall.
De la această ceremonie tradiţională a lipsit prinţul Harry, fratele mai mic al prinţului William, care se află în prezent în Africa.

Prinţesa Charlotte şi-a făcut apariţia la botezul său într-un cărucior negru tradiţional împins de mama sa, ducesa Catherine, care a purtat o ţinută elegantă de culoare ivoriu. Acest cărucior a fost folosit de regina Elizabeth a II-a pentru doi dintre copiii săi, conform relatărilor BBC.

De asemenea, prinţesa Charlotte a purtat o rochiţă de botez din satin şi dantelă crem, o replică a aceleia purtate în 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria.

Micuţa prinţesă a fost însoţită şi de tatăl său, prinţul William, şi de fratele său care va împlini doi ani pe 22 iulie, prinţul George.
Acesta din urmă a purtat o cămăşuţă cu mâneci scurte şi o pereche de pantaloni scurţi roşii, această ţinută fiind asemănătoare aceleia purtate de tatăl său, prinţul William, în 1984, atunci când acesta din urmă a mers la spital pentru a-l vedea pentru prima dată pe prinţul Harry, fratele său mai mic, care abia se născuse, relatează Mediafax.

Totodată, biserica în care a avut loc botezul este aceeaşi în care prinţesa Diana, mama prinţului William, a fost botezată în anul 1961. De altfel, în memoria acesteia, micuţa prinţesă Charlotte a primit şi prenumele Diana, alături de Elizabeth, care i-a fost dat după străbunica sa, regina Elizabeth a II-a Marii Britanii.

În plus, printre cei cinci naşi de botez ai prinţesei Charlotte s-a numărat şi Laura Fellowes, fiica uneia dintre surorile mai mari ale prinţesei Diana, Jane.
Ceilalţi naşi de botez ai prinţesei au fost patru persoane foarte apropiate părinţilor săi, prinţul William şi ducesa Catherine, respectiv: Thomas van Straubenzee şi James Meade, prieteni ai prinţului William, Adam Middleton, verişor al ducesei Catherine, şi Sophie Carter, una dintre prietenele ducesei de Cambridge.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod